Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΗΛΙΟ - ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση

Για εννιά σχεδόν χρόνια τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου συνδέονταν ακτοπλοϊκά με τα νησιά των Βορείων Σποράδων με υδροπτέρυγα (δρομολόγια Σκιάθος-Αϊ Γιάννης). Ξαφνικά οι δυο εταιρίες (SERES και κατόπιν η MINOA FLYING DOLPHINS) άρχισαν περικοπές δρομολογίων και αποκλεισμό λιμανιών, με αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό και στην οικονομική ζωή της περιοχής.

Το ζήτημα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτη.

«Η επαναλειτουργία της γραμμής των υδροπτέρυγων Σκιάθος-Αϊ Γιάννης Πηλίου θεωρείται επιβεβλημένη αφού αποτελεί το μοναδικό μέσο επικοινωνίας των τουριστών που φτάνουν αεροπορικά στη Σκιάθο και επιθυμούν να επισκεφτούν αυθημερόν το Πήλιο χωρίς πρόσθετες ταλαιπωρίες και δαπάνες (μέσω Βόλου για Πήλιο χρειάζονται 2 μέρες)», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Για τους παραπάνω λόγους ρωτούν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να επαναλειτουργήσει η γραμμή των υδροπτέρυγων Σκιάθος-Αϊ Γιάννης καθώς και για να τηρούν οι εφοπλιστικές εταιρίες τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στα συμφωνηθέντα δρομολόγια όπως τα παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ