Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ανησυχία από τα τρία μέτωπα φωτιάς

Τρία ξεχωριστά μέτωπα σε κοντινή απόσταση από την Αλίαρτο Βοιωτίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής.

Αρχικά το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε αγροτική έκταση κοντά στα τελευταία σπίτια της κωμόπολης, προς την πλευρά της Θήβας, και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από έγκυρη παρέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων και μηχανημάτων έργου. Λίγη ώρα μετά όμως ξέσπασαν δύο νέα μέτωπα σε κοντινή απόσταση, κάτι που απαίτησε την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και την επέμβαση εναέριων πυροσβεστικών μέσων, καθώς λόγω ισχυρών ανέμων υπήρχε κίνδυνος επέκτασης.

Τα μέτωπα οριοθετήθηκαν και τέθηκαν υπό έλεγχο λίγες ώρες αργότερα. Το γεγονός όμως ότι εκδηλώθηκαν τρία διαφορετικά μέτωπα, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ελλείψεις σε επίπεδο πρόληψης και πυροπροστασίας που παραμένουν, προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες και σε αγροτική έκταση με χαμηλή βλάστηση κοντά στο χωριό Αμούρι του δήμου Λαμίας, που επίσης τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο.

Πυρκαγιές και σε Χίο - Πεντέλη

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Βίκι της Χίου και η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών από εργολάβο, για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, κλαδέματος πεύκων κοντά στο δίκτυό του.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και στο Νταού Πεντέλης, η οποία ευτυχώς ελέγχθηκε έγκαιρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ