Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Αντιδράσεις για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών της ανατολικής Λοκρίδας έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας διακοπής των θαλάσσιων δρομολογίων από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας προς τα νησιά των βόρειων Σποράδων.

Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας 3 Ιούνη, επαγγελματίες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο λιμάνι, απαιτώντας την άμεση επαναδρομολόγηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τις Σποράδες.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Μπασδέκης και Παναγιώτης Πολίτης, εκφράζοντας τη στήριξη στον αγώνα των φορέων και του λαού της περιοχής.

Σύμφωνα με τους φορείς της περιοχής, ο λόγος της διακοπής των δρομολογίων που επικαλέστηκε το υπουργείο, είναι κάποιες διαμαρτυρίες λουόμενων και επαγγελματιών για όχληση από τον κυματισμό που προκαλεί η διέλευση του πλοίου στον βόρειο Ευβοϊκό και Μαλιακό κόλπο.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η παύση των δρομολογίων έγινε λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου, κόστους 10 εκατ. ευρώ περίπου, και τα εγκαίνια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μια εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η υλοποίηση αυτών των έργων δεν γίνεται στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών, αλλά στη λογική της εκμετάλλευση από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όταν και όπως αυτά κρίνουν ότι θα τους αποφέρουν κέρδος.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ανέφερε: «Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα για να μην ερημώσει ο τόπος. Τον ίδιον αγώνα δίνουμε και εμείς εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, αλλά και οι αγρότες της Λοκρίδας. Ο λαός του Αγίου Κωνσταντίνου και της περιοχής, ενωμένος και συσπειρωμένος, να συνεχίσει τον αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνουμε λιμάνια, να κόβουν κορδέλες και το αποτέλεσμα για την περιοχή να είναι ανεργία». Από την πλευρά του ο Κώστας Μπασδέκης, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, σε δήλωσή του εξέφρασε τη στήριξη στον αγώνα του λαού της περιοχής «για να μη διαρραγεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση και ερημώσει και τούτη η περιοχή, όπως έχουν ερημώσει άλλες στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μετακίνησης του λαού».

Ο Κώστας Μπασδέκης κατήγγειλε τη συγκεκριμένη εξέλιξη και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, μεταφέροντας το αίτημα των επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής για ανάκληση της απόφασης.

Επίσης, τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών, των συλλόγων και φορέων του Αγίου Κωνσταντίνου και της ανατολικής Λοκρίδας εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, αντιπροσωπεία του οποίου συμμετείχε στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τις πολιτικές που μαραζώνουν τον τόπο τους.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ