Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη ειδικός φρουρός διακινητής ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε σπείρα που τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν 5 μέλη της, μεταξύ των οποίων και ένας ειδικός φρουρός, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 6 άτομα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα βεγγαλικά και τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία μια σειρά άτομα, μεταξύ τους και ο ειδικός φρουρός, προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Κορίνθου, τις οποίες εισήγαγαν στην ελληνική επικράτεια μέσω ταχυδρομικών δεμάτων για τα οποία δήλωναν ανύπαρκτα στοιχεία παραλήπτη.

Ο 32χρονος ειδικός φρουρός και ένας 27χρονος ήταν τα αρχηγικά μέλη της σπείρας. Ηταν αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιμέλεια και την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους, τον συντονισμό - προγραμματισμό των διαδικαστικών θεμάτων, από την αρχική προμήθεια έως και την τελική παραλαβή των ταχυδρομικών πακέτων, ενώ για την πληρωμή χρησιμοποιούσαν κρυπτονόμισμα. Επίσης, ο καθένας τους κατείχε κοινό αλλά και προσωπικό δίκτυο για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, ο ειδικός φρουρός χρησιμοποιούσε την κατοικία όπου διέμενε ως χώρο αποθήκευσης, καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Εκεί εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων μανιταριών, ενώ ο ίδιος είχε εγκαταστήσει εξοπλισμένο εργαστήριο για την καλλιέργειά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ