Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε συνθήκες καύσωνα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Eurokinissi

Με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία πέφτει η αυλαία αύριο Τετάρτη στις πανελλαδικές εξετάσεις για τη μεγάλη κατηγορία των υποψηφίων των ΓΕΛ, ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ συνεχίζουν σήμερα Τρίτη, την Πέμπτη, την Παρασκευή και τη Δευτέρα 17/6 με μαθήματα ειδικότητας. Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν προβλέψεις για θερμοκρασίες καύσωνα αυτήν τη βδομάδα.

Με αφορμή τα παραπάνω, το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς να παρθούν μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες και οι μαθητές να εξεταστούν ομαλά και απρόσκοπτα, και όχι σε τάξεις που θα «βράζουν».

Σε σχόλιό του για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του καύσωνα κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Μπροστά στο αναμενόμενο νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα χτυπήσει κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι άμεση ανάγκη το υπουργείο Παιδείας, η Πολιτική Προστασία και συνολικά ο κρατικός μηχανισμός να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως είναι η εξασφάλιση κλιματιζόμενων αιθουσών, για να μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να ανταποκριθούν στην ούτως ή άλλως επίπονη και απαιτητική δοκιμασία.

Ευχόμαστε και πάλι καλή δύναμη στις μαθήτριες και στους μαθητές!».

Ενώ το θέμα συζητιόταν όλη τη μέρα χθες, το υπουργείο Παιδείας έστειλε το βράδυ μια εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με οδηγίες - ευχολόγια του τύπου «να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν» (δικές μας οι υπογραμμίσεις), να αποφεύγεται η καταπόνηση στη γυμναστική, να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των εξετάσεων από τους συλλόγους διδασκόντων κ.ο.κ. Παράλληλα, δίνει το «πράσινο φως» στους δήμους όπου τα φαινόμενα μπορεί να είναι πιο έντονα να κλείσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας. Στην πράξη, το υπουργείο για άλλη μια φορά «σηκώνει τα χέρια ψηλά» για τα σχολικά κτίρια και γενικότερα τις υποδομές των σχολείων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ