Τρίτη 11 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΚΤΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Επικίνδυνη φωτιά κοντά σε αποθήκη των ΕΑΣ

Μια επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε χτες κοντά σε αποθήκη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με επικίνδυνα υλικά, στο Πάνακτο Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε μετά από έκρηξη στο σημείο των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της ΠΥΡΚΑΛ και γρήγορα επεκτάθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη γύρω περιοχή.

Για τον έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 2 ελικόπτερα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για θύμα ενώ ο φύλακας που ειδοποίησε την Πυροσβεστική είναι καλά στην υγεία του.

Φωτιά ξέσπασε χτες το μεσημέρι και σε αγροτοδασική έκταση 1,5 χιλιόμετρο από το Μενίδι Αμφιλοχίας. Στο σημείο βρέθηκαν 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, που ως το απόγευμα είχαν καταφέρει να ελέγξουν τη φωτιά, που έκαψε κυρίως πευκόδασος και λίγα λιόδεντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, εκτός από τη βασική εστία, υπήρξαν και μικρότερες, διάσπαρτες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι κρατάνε τις δυνάμεις σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Από την πρώτη στιγμή η εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Αμφιλοχίας, Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, επικοινώνησε με την γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθεί για την κατάσταση και αν χρειαζόταν συνδρομή των κομμουνιστών στην κατάσβεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ