Παρασκευή 14 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Συγκροτείται νομοπαρασκευαστική επιτροπή

Συγκροτήθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, νομοπαρασκευαστική επιτροπή με σκοπό τη σύνταξη προσχεδίου νόμου για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών. Με βάση το χρονοδιάγραμμα η επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το προσχέδιο μέχρι τέλη Ιούλη.

Θυμίζουμε ότι μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν τον περασμένο χειμώνα από τους καλλιτέχνες οι οποίοι απαίτησαν με κάθε τρόπο ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών μέσα και από την ίδρυση πανεπιστημίου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακοινώσει την ίδρυση πανεπιστημίου με ορίζοντα το 2025. Τότε, μάλιστα, τον Φλεβάρη του 2023 είχαν συγκροτηθεί τρεις ομάδες εργασίας (θέατρο, μουσική, χορός), οι οποίες όφειλαν να καταθέσουν έως και τις 31 Μάρτη 2023 τεκμηριωμένη πρόταση για την ανωτατοποίηση των σπουδών στις παραστατικές τέχνες.

Η σύνθεση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, όμως, που εκτός από την γγ Σύγχρονου Πολιτισμού την απαρτίζουν μόνο νομικοί, χωρίς την παρουσία έστω και ενός καλλιτέχνη, αλλά και η απουσία ενημέρωσης για το πού κατέληξαν οι ομάδες εργασίας, εύλογα γεννούν ερωτήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ