Παρασκευή 14 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ζητά σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ισθμό της Κορίνθου

Την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους μόνιμους κατοίκους του Καλαμακίου και χιλιάδες εργαζόμενους στην Κορινθία με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατεδάφιση γέφυρας στον Ισθμό μετά το πρόσφατο ατύχημα με βυτιοφόρο.

Οπως τονίζει, είχε ζητήσει το θέμα να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης 12 Ιουνίου, κάτι που αρνήθηκε η πλειοψηφία της ΝΔ, παρά και το γεγονός ότι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις, μαθητές, κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να κάνουν παράκαμψη ακόμη και 50 χλμ. προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους.

Απαιτεί να ανοίξουν τώρα συνδέσεις της παλιάς Εθνικής Οδού και του αυτοκινητόδρομου στο ύψος των διοδίων και σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Η βυθιζόμενη γέφυρα στο Καλαμάκι που θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο δεν έχει αποκατασταθεί, αφού υπολειτουργεί εδώ και χρόνια και τους τελευταίους μήνες έχει απομακρυνθεί για συντήρηση. Από δηλώσεις στελεχών της Περιφέρειας και του δημάρχου Λουτρακίου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενημερωθήκαμε ότι η αποκατάσταση της βυθιζόμενης γέφυρας θα αργήσει.

Παράλληλα δήλωσαν ότι μια λύση που συζητιέται και αφορά το άνοιγμα της Ολυμπίας Οδού στο ύψος των διοδίων της Κορίνθου δεν είναι αρμοδιότητα δήμου - Περιφέρειας αλλά του υπουργείου.

Φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν πως μοναδικό μέτρο που θα μπορούσε να ανακουφίσει άμεσα είναι η σύνδεση παλιάς Εθνικής Οδού και αυτοκινητόδρομου στο ύψος των διοδίων. Το να κρύβεται η περιφερειακή αρχή και τα στελέχη της στα τοπικά ΜΜΕ να επικαλούνται ζητήματα νομιμότητας ή μη αρμοδιότητας, δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της.

Να πάψει να πλέκει το εγκώμιο για την αποτελεσματικότητα της Ολυμπίας Οδού, να απαιτήσει άμεσα μέτρα μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας και μέχρι τότε να βρεθούν άμεσες λύσεις ανακούφισης όπως η σύνδεση στο ύψος των διοδίων χωρίς επιβάρυνση».

Και για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί: «Με ευθύνη της κυβέρνησης, Περιφέρειας, δήμων και των υπόλοιπων αρμόδιων αρχών να εξασφαλιστεί άμεσα η ασφαλής μετακίνηση και διέλευση των εργαζομένων και κατοίκων, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ίδιων. Αμεσα μέτρα αποκατάστασης της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό και τους παράδρομους, με την εφαρμογή όλων των εναλλακτικών λύσεων σύνδεσης παλιάς και νέας Εθνικής Οδού, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφαλής και σε σύντομο χρόνο μετακίνηση εργαζομένων και κατοίκων. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τεθεί η γέφυρα των Ισθμίων σε άμεση λειτουργία, με ασφάλεια για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ