Παρασκευή 14 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί «δομής - φυλακής»

Διαψεύδει κατηγορηματικά την παραφιλολογία περί υποτιθέμενης «συμφωνίας ανάμεσα σε δήμο Ικαρίας και υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Μεταναστών» η δημοτική αρχή του νησιού, παραθέτοντας και το σχετικό υπόμνημα που απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό, Δ. Καιρίδη.

Οπως εξηγεί, δεν συνηθίζει να εμπλέκεται σε «διαδικτυακές συζητήσεις και καφενειακές κουβέντες», αλλά συμμερίζεται την ανησυχία που προκάλεσε αυτή «η παραφιλολογία που έχει λάβει διαστάσεις φαιάς προπαγάνδας», και γι' αυτό επανέρχεται μετά και από όσα αναφέρθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ξεκαθαρίζει στη συνέχεια ότι αντιτάσσεται σε «κάθε δομή - φυλακή προσφύγων και μεταναστών» και ότι «δεν συζητήθηκε με κανέναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης το ενδεχόμενο αξιοποίησης οποιουδήποτε ακινήτου γι' αυτόν τον σκοπό».

Εξηγεί επίσης πως ροές μεταναστών υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια, όμως αυτό που άλλαξε με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ότι η νέα δημοτική αρχή δεν το κρύβει ως γεγονός, ενώ ζητάει και «οικονομική στήριξη από το αρμόδιο υπουργείο για τις δαπάνες που καταβάλλονται», ώστε να εξασφαλίζεται ότι για τις λίγες ώρες που παραμένουν στο νησί αυτοί οι άνθρωποι που έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους, «δεν θα διαβιούν σε συνθήκες που μόνο σε τρωκτικά αρμόζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ