Σάββατο 15 Ιούνη 2024 - Κυριακή 16 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΑΓΕ
Με 48ωρη απεργία απαντούν στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας

Σταμάτησε την Παρασκευή η παραγωγή, συνεχίζεται τη Δευτέρα η κινητοποίηση

Οι απεργοί εργάτες συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση
Οι απεργοί εργάτες συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση
«Φρένο» στην παραγωγή έβαλαν την Παρασκευή, με τη μαζική τους συμμετοχή στην πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση.

Με την απεργία για την υπογραφή ΣΣΕ να συνεχίζεται τη Δευτέρα 17 Ιούνη, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, στο πλευρό του Σωματείου της ΦΑΓΕ που οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων βρέθηκαν την Παρασκευή εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής.

Μια απεργιακή μάχη που αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου ύστερα από την άρνηση της εργοδοσίας να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις. Μάλιστα, η εργοδοσία εμφανίζεται προκλητικά αρνητική ακόμα «και στο αίτημα για ασθενοφόρο, όπως και στην επέκταση των δρομολογίων των λεωφορείων», καταγγέλλει το Σωματείο.

Στο μεταξύ, αυξάνεται ο αριθμός των σωματείων του κλάδου (φθάνοντας τα 28, από τα οποία τα 13 κλαδικά) που συνυπογράφουν το κοινό ψήφισμα στήριξης της απεργίας και καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας της ΦΑΓΕ (συμφερόντων Φιλίππου) που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα με διάφορους τρόπους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «(...) Εδώ και 5 συνεχή Σάββατα εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλέψουν πατώντας πάνω στις ανάγκες τους, καθώς οι μισθοί τους φτάνουν μόνο για τον μισό μήνα (...) Η ΦΑΓΕ με τα 147 εκατ. ευρώ κέρδη το α' τρίμηνο του 2024, κέρδη που τα έχει βγάλει στις πλάτες των εργαζομένων, εντατικοποιεί την εργασία, παράγει περισσότερα προϊόντα με όλο και λιγότερους εργαζόμενους, κάνει σωρηδόν αυξήσεις στα προϊόντα, που τελικά τα χρυσοπληρώνουν όλοι οι καταναλωτές.

Εχει όμως εργαζόμενους χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, δεν υπογράφει ΣΣΕ παρότι υπάρχει επιχειρησιακό Σωματείο, δίνει κάποιες οικειοθελείς αυξήσεις, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναιρέσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ