Τρίτη 18 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτιές σε Πελοπόννησο και Νάξο

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 μ. της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δροσάτο Καλαβρύτων στην Αχαΐα. Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο χωριό Γουμένισσα, ευτυχώς χωρίς να απειληθούν σπίτια, λόγω της αντίθετης φοράς του ανέμου. Από τις φλόγες κάηκε δασική και καλλιεργήσιμη έκταση

Οπως έγινε γνωστό, επίσης, την ίδια μέρα συνελήφθη ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για την πρόκληση της πυρκαγιάς λόγω αγροτικών εργασιών στην περιοχή, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και ο εισαγγελέας.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και χθες περίπου στις 2.30 μ.μ. στο Αλιμάκι της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας του δήμου Τριφυλίας, στον χώρο όπου μέχρι πριν λίγους μήνες - όπως αναφέρθηκε από την περιοχή - λειτουργούσε ο ΧΑΔΑ. Από τις φλόγες καίγονταν τόνοι σκουπιδιών, με τους καπνούς να πνίγουν όλη την ευρύτερη περιοχή.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σαγκρί Νάξου.

Για σήμερα και αύριο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές σε πολλές περιοχές και ειδικά σε Αττική και Εύβοια, όπου ακόμα και τώρα, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, οι ακαθάριστοι χώροι κοντά και στον οικιστικό ιστό είναι πάρα πολλοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ