Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2024
Πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής

Να «κλειδώσουν» την πρόκριση θέλουν Γερμανία και Ελβετία στον 1ο όμιλο | Κομβική κόντρα Αλβανίας - Κροατίας στον 2ο

Με τους δύο αγώνες για τον 1ο όμιλο και έναν αγώνα για τον 2ο ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Euro 2024 στη Γερμανία.

Προβάδισμα για δύο

Η μία από τις δύο πρωτοπόρους του 1ου ομίλου, Γερμανία, με αντίπαλο την Ουγγαρία ψάχνει τη δεύτερη νίκη της, που θα της δώσει από σήμερα την πρόκριση στους «16». Με τον αέρα του εντυπωσιακού τους ξεκινήματος, με το 5-1 επί της Σκοτίας, οι Γερμανοί επιδιώκουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Από την πλευρά τους οι «Μαγυάροι», μετά την ήττα από την Ελβετία στην πρεμιέρα, δεν έχουν περιθώρια απωλειών και θέλοντας να βγάλουν αντίδραση στοχεύουν στην έκπληξη, που θα τους διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες.

Στο άλλο ματς η έτερη πρωτοπόρος, Ελβετία, αναμετριέται με τη Σκοτία. Με εφαλτήριο τη νίκη επί των Ούγγρων και έχοντας ιδανική ψυχολογία, οι Ελβετοί επιζητούν το δεύτερο «τρίποντο» και την εξασφάλιση της πρόκρισης, ενώ οι Σκοτσέζοι θέλουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, μετά την κακή εικόνα τους στην πρεμιέρα.

Οποιος χάσει ...χάνεται

Η κόντρα των δύο ηττημένων της πρεμιέρας, Κροατίας και Αλβανίας, αναμένεται να κρίνει πολλά για το σκηνικό των θέσεων πρόκρισης στον 2ο όμιλο (τον πιο δύσκολο της πρώτης φάσης, καθώς συμμετέχουν επίσης σε αυτόν η Ιταλία και η Ισπανία). Η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες, προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση στους «16». Οι Κροάτες θέλουν να δείξουν μια καλύτερη εικόνα και κυρίως αμυντικά σε σχέση με την πρεμιέρα απέναντι στην Ισπανία, ενώ η Αλβανία, με «προίκα» την καλή εμφάνιση παρά την ήττα από την Ιταλία, ψάχνει το κάτι παραπάνω αυτήν τη φορά.


Την πρόκριση στους «16» θέλουν να «καθαρίσουν» σήμερα οι «οικοδεσπότες» Γερμανοί

Eurokinissi

Την πρόκριση στους «16» θέλουν να «καθαρίσουν» σήμερα οι «οικοδεσπότες» Γερμανοί

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ