Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Νίκη και προβάδισμα για την Τουρκία

Associated Press

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Τουρκία χθες, με το «καλημέρα» του 5ου ομίλου, μετά τη σπουδαία νίκη της με 3-1 επί της Γεωργίας για την 1η αγωνιστική (Μιουλντούρ 25', Γκιουλέρ 65', Ακτούρκογλου 90'+5 - Μικαουτάτζε 32'). Με το πρώτο τους αυτό «τρίποντο» στη διοργάνωση οι Τούρκοι πήραν «κεφάλι» έναντι των Γεωργιανών, ανεβάζοντας παράλληλα την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας του ομίλου, με αντιπάλους την Πορτογαλία και την Τσεχία (έδιναν τον μεταξύ τους αγώνα αργά χθες το βράδυ). Να σημειωθεί ότι το ματς στο Ντόρτμουντ στιγματίστηκε από επεισόδια, πριν την έναρξή του, ανάμεσα σε Τούρκους και Γεωργιανούς οπαδούς.

Σε ένα ανοιχτό ματς, τόσο η φιλόδοξη φέτος Τουρκία όσο και η «πρωτάρα» Γεωργία πρόσφεραν αρκετά καλό θέαμα, με αρκετές καλές στιγμές εκατέρωθεν. Οι Τούρκοι αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, έχοντας πέραν των γκολ και δοκάρι, ενώ οι Γεωργιανοί είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, έδειξαν όμως επιπόλαιοι, ενώ στάθηκαν και άτυχοι, καθώς είχαν δύο δοκάρια.

Τουρκία: Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Κουκτσού, Γκιουλέρ, Μπαρντακτσί, Μουλντούρ, Τσαλχάνογλου (90'+1 Οτζάν), Γιλντίζ, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιλμάζ.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Κακβετάτζε, Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (73' Λοτσοβίλι), Μικαουτάτζε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ