Τετάρτη 19 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χρυσός» ο Στ. Μπίλας στα 50 μ. πεταλούδα

Μετά την πρωτιά του Απόστολου Παπαστάμου στα 400 μ. μεικτής ατομικής, ο Στέργιος Μπίλας έδωσε χθες το δεύτερο χρυσό και συνολικά τρίτο μετάλλιο (ύστερα και από το χάλκινο της ομάδας στη σκυταλοδρομία των 4x200 μ. ελεύθερο) για την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Βελιγράδι. Ο 23χρονος κολυμβητής κατέκτησε την 1η θέση στον τελικό των 50 μ. πεταλούδα, τερματίζοντας σε χρόνο 23.14. Με φορά από την εμφάνισή του στα προκριματικά και στα ημιτελικά ο Μπίλας πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα και στον τελικό, αφήνοντας πίσω τούς αντιπάλους του και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ για τις επιτυχίες στο Βελιγράδι

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα συγχαρητήρια του για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Απόστολο Παπαστάμο και του χάλκινου από την ομάδα των 4x200 μ. ελεύθερο. Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Θερμά συγχαρητήρια στον Απόστολο Παπαστάμο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό των 400 μ. μεικτή ατομική, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ και πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγχαρητήρια και στην ομάδα 4x200 μέτρα ελεύθερο και στους Δημήτρη Μάρκο, Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, Ανδρέα Βαζαίο και Κωνσταντίνο Στάμου για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ένα μετάλλιο που ήρθε σε ομαδικό αγώνισμα για τη χώρα μας μετά από αρκετά χρόνια. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους αθλητές που αγωνίζονται τις επόμενες μέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ