Παρασκευή 10 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κυρώσεις σε εταιρίες με στόχο το Ιράν!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέο κύκλο κυρώσεων κατά κινεζικών, αρμενικών και μολδαβικών εταιριών ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει η κυβέρνηση Μπους, καθώς θεωρεί ότι οι εν λόγω εταιρίες βοηθούν τα προγράμματα ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής της Τεχεράνης.

Οπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αυξανόμενη ανησυχία για το Ιράν, η κυβέρνηση Μπους αποφάσισε να επιβάλει τις νέες κυρώσεις και το Κογκρέσο θα ενημερωθεί συν τω χρόνω για την απόφαση, η οποία ελήφθη στα πλαίσια της «Πράξης για τη Μη Διάδοση των Ιρανικών Οπλων του 2000». Οι κυρώσεις θα επιβληθούν εξαιτίας «της δοσοληψίας σε όπλα με το Ιράν», χώρα που, υπενθυμίζουμε, συγκαταλέγεται από τον Πρόεδρο Μπους στον «άξονα του κακού», μαζί με το Ιράκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, και για να αποδειχθεί «πως προσδίδουμε μεγάλη σημασία στην Πράξη της Μη Διάδοσης», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, που δε θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του.

Πάντως, απέφυγε να αποκαλύψει τα ονόματα, ή τον αριθμό των εταιριών εναντίον των οποίων θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι ο αριθμός των κυρώσεων και των εταιριών που θα πληγούν θα είναι αυξημένος. Δήλωσε δε πως τα φυσικά πρόσωπα και οι εταιρίες από τη Μολδαβία ενδεχομένως να αποτελούν κάλυμμα για ρωσικές εταιρίες, δεδομένης της θέσης της ως πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ