Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ» ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
«Πετύχαμε μια πρώτη νίκη!»

Συνέχεια μέχρι την τελική ακύρωση της απαράδεκτης δίωξης κατά των τεσσάρων συνδικαλιστών φοιτητών

Από προηγούμενη κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος φοιτητών
Από προηγούμενη κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος φοιτητών
«Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας, με τη στήριξη από δεκάδες φορείς, το Εργατικό κέντρο Πάτρας και τα σωματεία της πόλης, από εκατοντάδες φορείς πανελλαδικά, η ποινή που επέβαλε ο πρόεδρος του Τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών, Αθ. Τριανταφύλλου, να αποκλείσει από την εαρινή εξεταστική φοιτητές του Τμήματος λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έλαβε αναστολή και έτσι οι φοιτητές θα δώσουν την εξεταστική τους την περίοδο του Ιουνίου», αναφέρουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Εφετείο.

«Είναι μια πρώτη νίκη τόσο για τους συναδέλφους μας που με την εξόφθαλμα μεροληπτική δίωξη στοχοποίησε ο πρόεδρος του Τμήματος για τη συνδικαλιστική τους δράση και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, όσο και για τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που αγωνίστηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι μια πρώτη νίκη συνολικά των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, η οποία τα έβαλε με την κυβέρνηση και την πολιτική που τσακίζει τις ζωές όλο το προηγούμενο διάστημα, ρίχνοντας παράλληλα τις απειλές και την προσπάθεια καταστολής του αγώνα στο κενό», τονίζουν, προσθέτοντας:

«Είναι ακόμα μια απάντηση σε όσους θέλουν να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, η συλλογική διεκδίκηση, να αντιμετωπίζονται οι φοιτητές που πάνε κόντρα στην πολιτική που τσακίζει τις σπουδές και τη ζωή τους ως εγκληματίες. Είναι ακόμα μια απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που προωθούν αυτή την πολιτική και έχουν στηρίξει άμεσα ή έμμεσα τον συγκεκριμένο νόμο, για τον πρύτανη του Παν. Πατρών κ. Μπούρα που στήριξε τη δίωξη και τον πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών που την επέβαλε».

Καλούν σε συνέχιση του αγώνα, μέχρι την τελική ακύρωση της απαράδεκτης δίωξης, απαιτώντας να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος για κανέναν από τους τέσσερις φοιτητές.

Ανακοίνωση στήριξης της συνέχειας του αγώνα των φοιτητών εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ