Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
«Αν δεν κινητοποιηθούμε, η νέα χρονιά θα είναι χειρότερη»

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη νέα σχολική χρονιά διεκδικούν σήμερα ΣΕΑΑΝ και Σύλλογοι Γονέων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξει κανονικά η Ειδική Αγωγή τη νέα σχολική χρονιά ζητούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και οι Σύλλογοι Γονέων τριών Ειδικών Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας (6ου, 9ου και 10ου), με κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

«Αν δεν κινητοποιηθούμε, η νέα σχολική χρονιά θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη», δηλώνουν θυμίζοντας πως «πάνω από 1.000 παιδιά έως τον Φλεβάρη του 2024 δεν πήγαιναν καθόλου σχολείο επειδή δεν ήταν λυμένο το θέμα της μεταφοράς - πολλά δε μέχρι το τέλος», κάνοντας λόγο για «σχολεία ακατάλληλα έως επικίνδυνα, ακόμα και τα νεόδμητα, με υπεράριθμο μαθητικό πληθυσμό, με ελάχιστο προσωπικό και οι περισσότεροι να είναι αναπληρωτές».

Μπροστά στη νέα χρονιά διεκδικούν ένα σύνολο αιτημάτων που περιλαμβάνει: Σύγχρονα Ειδικά Σχολεία με βάση τις ανάγκες με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλη την Ειδική Αγωγή. Αμεση λειτουργία όλων των Ειδικών Σχολείων που σήμερα είναι «στα χαρτιά», όπως τα ΕΕΕΕΚ Αθηνών, ΕΝΕΓΥΛ Αμαρουσίου, Ειδικά Δημοτικά Βύρωνα, Νέας Φιλαδέλφειας και Γλυφάδας. Να αναπτυχθεί πλήρως σε όλες τις τάξεις το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου. Πραγματικό εθνικό σχέδιο ανέγερσης νέων, σύγχρονων και ασφαλών Ειδικών Σχολείων για την αντικατάσταση των ακατάλληλων και επικίνδυνων και την ίδρυση νέων και πλήρως στελεχωμένων σε όλες τις βαθμίδες με βάση τις ανάγκες. Σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα με βάση την ιδιαιτερότητα της κάθε αναπηρίας με προοπτική την πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση όλων των παιδιών με κρατική ευθύνη. Νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία, ειδικά και τυπικά, με εξειδικευμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες σχολιατρικές υπηρεσίες και πλήρως στελεχωμένες κοινωνικές υπηρεσίες. Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης σε όλα τα παιδιά με βάση τις γνωματεύσεις. Δημόσιο σύστημα μεταφοράς, που να καλύπτει όλα τα παιδιά με ασφάλεια και εξειδικευμένο προσωπικό από την 1η μέρα της σχολικής χρονιάς.

«Η ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά δεν μας επιτρέπει να ολιγωρούμε και να περιμένουμε τον Σεπτέμβρη να μετράμε κενά και να ψάχνουμε τους υπεύθυνους. Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει με τον αγώνα μας να αναγκάσουμε να το υλοποιήσει», τονίζουν οι φορείς που καλούν στη σημερινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ