Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
«Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιό μας!»

«Οι δολοφόνοι των λαών δεν έχουν θέση στις σχολές μας!», δηλώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο.

«Είναι πρόκληση οι πρυτανικές αρχές να υποδέχονται στη σχολή τον πρέσβη των ΗΠΑ, τη στιγμή που με την ενεργή στήριξη των ΗΠΑ στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, ο λαός της Παλαιστίνης σφαγιάζεται εδώ και πάνω από 7 μήνες, με τον αριθμό των νεκρών αυτή τη στιγμή να ξεπερνά τις 34.000!», τονίζουν. «Η επίσκεψη αυτή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Μετάβασις", που υποστηρίζεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ και στόχο όπως αναφέρει έχει την "κατανόηση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων μιας ταχείας ενεργειακής μετάβασης". Προκαλούν τη νοημοσύνη μας προσπαθώντας να παρουσιάσουν τους φονιάδες ως δήθεν προοδευτικούς και ευαίσθητους, για τις συνέπειες και τα εγκλήματα της πολιτικής τους!», προσθέτουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που αναφέρονται στο περιεχόμενο και τις επιπτώσεις στους λαούς της πολιτικής της «ταχείας ενεργειακής μετάβασης», στις υποκριτικές δηλώσεις για προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική κρίση.

«Οσο μελάνι και αν χύσουν, όσα κονδύλια και αν εγκρίνουν, όσα σεμινάρια και προγράμματα και αν διοργανώσουν με τη στήριξη της αμερικάνικης πρεσβείας για να μπολιάσουν την ιμπεριαλιστική τους προπαγάνδα και πολιτική, δεν πρόκειται να ξεπλύνουν το αίμα των λαών που έχει χυθεί από τα επικίνδυνα, πολεμοκάπηλα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, της άρχουσας τάξης των ΗΠΑ και του ευρωατλαντικού στρατοπέδου, ούτε πρόκειται να στρατεύσουν τους φοιτητές, τη νεολαία, τον ελληνικό λαό με την πολιτική της εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή». «Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι ερευνητές, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές του Γεωπονικού δεν έχουμε καμία σχέση με την αμερικάνικη πρεσβεία και τα σχέδιά της. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός είναι υπεύθυνος για πολέμους σε όλο τον κόσμο, είναι υπεύθυνος για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά εκατομμυρίων ανθρώπων, για τον διαμελισμό κρατών, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τα δεινά που βιώνουν οι λαοί όπου Γης», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Και καλούν κάθε φοιτητή, εργαζόμενο και πανεπιστημιακό να καταδικάσει τη σύνδεση του Πανεπιστήμιου με την αμερικάνικη πρεσβεία, μέσω διαφόρων ερευνητικών προγραμμάτων και συνεργασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ