Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή

Προβολή της παράστασης «Αντιγόνη»

Αφιέρωμα στον αξέχαστο θεατρικό δημιουργό Λευτέρη Βογιατζή οργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννησή του. Σε αυτό το πλαίσιο θα προβληθεί στις 21, 22 και 23 Ιούνη στον Χώρο Δ της Πειραιώς 260 η θρυλική «Αντιγόνη» της Νέας Σκηνής, που σκηνοθέτησε ο Βογιατζής στην Επίδαυρο το 2006 και το 2007, με τον ίδιο στον ρόλο του Κρέοντα και την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Λευτέρης Βογιατζής υπηρέτησε το ελληνικό θέατρο για 40 ολόκληρα χρόνια, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το όνομά του έχει ταυτιστεί με τη διεκδίκηση του απόλυτου, με το πάθος, την αυταπάρνηση. Είχε καταφέρει κάθε θεατρική του παράσταση να είναι ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, πρωτοποριακό, υψηλής αισθητικής και δημιουργίας, και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό θεατρικό τοπίο.

Στις 22 Ιούνη θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή συντελεστών της παράστασης, οι οποίοι θα μιλήσουν για το ανεξίτηλο ίχνος του ξεχωριστού αυτού καλλιτέχνη στη σύγχρονη ελληνική σκηνή. Τη συζήτηση θα συντονίσει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Η είσοδος στον Χώρο Δ γίνεται με δελτία, τα οποία δίνονται την ημέρα και την ώρα της εκδήλωσης με προτεραιότητα από το ταμείο του θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ