Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική του Βασίλη Βλάχου

Αύριο Σάββατο εγκαινιάζεται στο Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (Λιβυσίου 13, Νέα Μάκρη) η πρώτη ατομική εικαστική έκθεση του Βασίλη Βλάχου, στην οποία φανερώνεται η σύντομη αλλά ήδη ιδιαίτερα δημιουργική διαδρομή του.

Οπως σημειώνει η Μυρτώ Πετάση, ιστορικός και θεωρητικός της Τέχνης, «τα 23 έργα που έχουν επιλεγεί για την έκθεση αναδεικνύουν τις εικαστικές μορφές με τις οποίες καταπιάνεται ο Βασίλης Βλάχος, τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική και τη Χαρακτική, ενώ ξεχωρίζει ένα μοναδικό ψηφιδωτό έργο - εφαρμογή την οποία διδάχθηκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Το σύνολο των έργων αναδεικνύει την τεχνική δεινότητα με την οποία κινείται ο δημιουργός, αποτέλεσμα της πραγματικής αφοσίωσης που έχει επιδείξει στη 10ετή σπουδή του, στα εικαστικά μέσα αυτών των εικαστικών μορφών. Το σημαντικό όμως που ξεχωρίζει, μαζί με την αφοσίωση στο πινέλο, στο καλέμι, στο κοπίδι, είναι η αφοσίωση στην ανάδειξη του πραγματικού - βαθύτερα από την τυπική εικόνα που αυτό έχει - σε καθένα από τα θέματα που επιλέγει. Γι' αυτό, άλλωστε, μέσα στο έργο του Β. Βλάχου αυτό που τελικά μπορεί να δει κανείς είναι η πραγματικά πλατιά, ανθρώπινη ευαισθησία του».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιούνη.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τρίτη 10 π.μ. - 2 μ.μ., Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ