Τετάρτη 26 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΠΗΝΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ
Μεγάλες ζημιές και αγανάκτηση άφησαν πίσω τους οι φλόγες

Παντού βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΚΚΕ

Κρανίου τόπος μεγάλο τμήμα της Ηλείας
Κρανίου τόπος μεγάλο τμήμα της Ηλείας
Ενας νεκρός στη Μυρτιά και μεγάλες ζημιές σε σπίτια (στον Ερύμανθο αρκετά καταστράφηκαν ολοσχερώς), δασικές εκτάσεις, ελαιοκαλλιέργειες, αμπέλια κ.ά. αγροτικές εκτάσεις, καθώς επίσης και σε εγκαταστάσεις κτηνοτρόφων, αλλά και κοπαδιών ζώων, αυτοκινήτων, γεωργικών μηχανημάτων και εγκαταστάσεων, ήταν τα αποτελέσματα στον δήμο Ερυμάνθου της Αχαΐας και την Πηνεία της Ηλείας, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή από το Μαστραντώνι του πρώτου νομού περνώντας τα όρια του δεύτερου.

Σε περιοχές που έχουν δοκιμαστεί ξανά στο παρελθόν από παρόμοια φαινόμενα, οι κατεστραμμένες εκτάσεις μόνο για την Αχαΐα υπολογίζονται σε περίπου 40.000 στρέμματα. Μεγάλα προβλήματα πλέον δημιουργούνται από την έλλειψη ζωοτροφών, λόγω των καμένων εκτάσεων, καλλιεργειών και αποθηκών, ενώ προβλήματα υπάρχουν και με την υδροδότηση.

Μέχρι και χτες, εξάλλου, περιοχές παρέμεναν χωρίς νερό λόγω των ζημιών στο δίκτυο. Στην περιοχή, όπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΚΚΕ, επικρατεί αγανάκτηση και για τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκαν τέτοια περιστατικά από κατοίκους, με ορισμένους να σημειώνουν ότι αν δεν υπήρχε η δική τους κινητοποίηση, δεν θα μπορούσαν να σώσουν τα σπίτια τους.

Η φωτιά στην Αχαΐα σάρωσε το χωριό Κάλφας

Eurokinissi

Η φωτιά στην Αχαΐα σάρωσε το χωριό Κάλφας
Αντίστοιχη εικόνα και στην Ηλεία. Κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε στην Απιδούλα και το Μαζαράκι, συνομιλώντας με κατοίκους, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη στήριξη και την αλληλεγγύη στους πληγέντες, με απαίτηση και την άμεση λήψη μέτρων από όλους τους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση, Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, δήμο Ηλιδας). Κι εκεί οι κάτοικοι με τη δική τους προσπάθεια έσωσαν ό,τι σώθηκε.

Στα χωριά του δήμου Πύργου βρέθηκε επίσης το Σάββατο κλιμάκιο της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ. Στις περιοδείες σε Αλποχώρι και Μυρτιά, που βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση, οι ζημιές είναι μεγάλες κυρίως σε καλλιέργειες ελιάς, αλλά και σε αγροτικές εγκαταστάσεις, κάτι που προσθέτει άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στους βιοπαλαιστές αγρότες στην ευρύτερη περιοχή. Καταγγέλθηκαν τα προβλήματα με τις ελλείψεις μέτρων πυροπροστασίας και καυτηριάστηκε το γεγονός ότι ακόμη και όποια μέτρα για την καταστολή της φωτιάς υπήρχαν, δεν λειτούργησαν, όπως πυροσβεστικός κρουνός που δεν αποκαταστάθηκε ποτέ η λειτουργία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ