Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικίνδυνη φωτιά στο Μοσχάτο

Από την χθεσινή πυρκαγιά στο Μοσχάτο

Eurokinissi

Από την χθεσινή πυρκαγιά στο Μοσχάτο
Πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Ταξιαρχών στο Μοσχάτο εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2.30 χτες το μεσημέρι. Σημειώνεται από καταγγελίες κατοίκων ότι στο σημείο υπήρχαν σωροί από σκουπίδια που αποτέλεσαν πρώτη ύλη για την πυρκαγιά και δυσκόλευαν στην αντιμετώπισή της. Στην περιοχή βρέθηκε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μοσχάτου - Ταύρου, Στέλλα Βαλαβάνη, και ο δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Κούστας.

Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μοσχάτου - Ταύρου για την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας σε μια περιοχή που συνυπάρχουν σπίτια και βιομηχανίες, αλλά και για τα ακαθάριστα οικόπεδα στον δήμο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, όπου το οικόπεδο ήταν ακαθάριστο και είχαν σχηματιστεί σωροί από σκουπίδια που αποτέλεσαν καύσιμη ύλη.

Μόλις πριν μια βδομάδα, με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε βιομηχανία στην Κηφισιά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθετε τη δημοτική αρχή προ των ευθυνών της, σημειώνοντας πως «στην περιοχή μας παραμένει ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα ακαθάριστα οικόπεδα όπως αυτό στο κτήμα Βασσάλου (δίπλα στο ΕΠΑΛ) και καμιά επίκληση περί ατομικής ευθύνης δεν βγάζει από το πλάνο τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Μοσχάτου - Ταύρου». Και σημείωνε: «Η απουσία κρατικού ελέγχου αφήνει πρακτικά ασύδοτες τις επιχειρήσεις να λειτουργούν χωρίς τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης με άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στους εργαζόμενους, στους κατοίκους και το περιβάλλον».

Η πυρκαγιά στην αποθήκη ξύπνησε στους κατοίκους του Μοσχάτου μνήμες από τον Οκτώβρη του 2023, όταν μια ανάλογη φωτιά σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης χαρτιών στη περιοχή Περιβόλια έβαλε σε κίνδυνο μια κατοικημένη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν να κινηθούν πυροσβεστικές μονάδες και οχήματα των πρώτων βοηθειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ