Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
Στάση εργασίας τη Δευτέρα 1 Ιούλη ενάντια στην απληρωσιά τους

Στάση εργασίας σε όλους τους χώρους εργασίας, τη Δευτέρα 1 Ιούλη, προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στην Αποκατάσταση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΣΕΑΕΦΚ) με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και με αιχμή τα αιτήματα για καταβολή των ανεξόφλητων οδοιπορικών εξόδων και των αποζημιώσεων εκτός έδρας, που ξεπερνούν συνολικά τις 300.000 ευρώ (!). Διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα απαιτούν να αποσαφηνιστεί και να ολοκληρωθεί η οργανωτική δομή της υπηρεσίας. Στη διάρκεια της στάσης το Σωματείο καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο «Ατλαντας», όπου στεγάζεται το λεγόμενο «δωμάτιο πολέμου» του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου παρουσιάζονται το σκεπτικό και η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Αναφέρεται το οξύ πρόβλημα «που έχει δημιουργηθεί και συνεχίζει να υφίσταται στους εργαζόμενους, συνέπεια των ανεξόφλητων Ημερολογίων Οδοιπορικών Εξόδων και Εκτός Εδρας Αποζημιώσεων των μηχανικών και διοικητικών υπαλλήλων (...) Μεγάλο μέρος των οφειλών οδεύουν στη χρονική συμπλήρωση 9μήνου και αφορούν ποσά εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ, ορισμένα - και - πενταψήφια κατ' άτομο, συνολικά άνω των 300.000 ευρώ». Γι' αυτό το ζήτημα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Σωματείου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν έχει δώσει καμιά λύση, ενώ ακόμα και τα αιτήματα για συνάντηση με τον υφυπουργό, Χρ. Τριαντόπουλο, και τον υπουργό, Β. Κικίλια, παραμένουν αναπάντητα.

Ενα άλλο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους είναι η μεταφορά της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ), η οποία υπάγεται πλέον στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, με τους εργαζόμενους να αναλαμβάνουν «αναβαθμισμένες ευθύνες και πρόσθετα καθήκοντα». Ομως, έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το κατάλληλο οργανόγραμμα, γεγονός που επιδρά αρνητικά στους εργαζόμενους και επιφέρει επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της Υπηρεσίας.

Ακόμα, το Σωματείο αναδεικνύει το πρόβλημα του χρονίζοντος καθεστώτος συμβάσεων ορισμένου χρόνου, το οποίο δημιουργεί εργαζόμενους «δύο ταχυτήτων», με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου να παραμένουν χωρίς δυνατότητα εξέλιξης, σε καθεστώς ανασφάλειας, με περιορισμένα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Το Σωματείο ζητά να επιλυθεί το ζήτημα αυτό σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς έχει εγκριθεί η δημιουργία οργανικών θέσεων σε απόλυτη αντιστοιχία με το προσωπικό της ΓΔΑΕΦΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ