Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκρηκτικά τα ζητήματα της σχολικής στέγης

Θέματα σχολικής στέγης και ειδικότερα τα ζητήματα των σχολικών υποδομών που στεγάζονται σε λυόμενες εγκαταστάσεις βρέθηκαν, με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρόβλημα με τα λυόμενα σχολεία υπάρχει εδώ και δεκαετίες, όμως αναδείχθηκε τους τελευταίους μήνες καθώς η δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να μεταστεγαστούν σε άλλα σημεία της πόλης το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Διαπολιτισμικό και να συγχωνευθεί με άλλο σχολείο ή να διαμοιραστούν οι μαθητές του 89ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχία στους γονείς των μαθητών αλλά και στους εκπαιδευτικούς, που αγωνιούν για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και για το πού πρόκειται να στεγαστούν οι μαθητές τα επόμενα χρόνια και συντονισμένα, αγωνιστικά, προβάλλουν το αίτημα για ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων.

Η διοίκηση του δήμου πιεζόμενη από τις αντιδράσεις γονιών και εκπαιδευτικών εμφανίζεται να αναζητά λύσεις στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων τους.

Ετσι στην περίπτωση του 89ου αναμένεται η ολοκληρωμένη τεχνική γνωμοδότηση του ΤΕΕ, στην οποία αναμένεται να προτείνονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του στο ίδιο κτίριο τουλάχιστον για την επόμενη σχολική χρονιά.

Για το 1ο Ειδικό, που αρχικά σχεδιαζόταν η μεταστέγασή του χιλιόμετρα μακριά από την τωρινή θέση του, συζητείται η προσωρινή μεταστέγασή του σε άλλο χώρο εκπαίδευσης κοντά στην περιοχή.

Για το Διαπολιτισμικό που σχεδιάζεται να στεγαστεί στο 3ο Γυμνάσιο Λύκειο, όπου όμως δεν επαρκούν οι χώροι για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών και σχεδιάζεται να διαχωριστούν με γυψοσανίδες, ο δήμαρχος περιορίστηκε να πει ότι ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας επικαλείται ότι υπάρχει επαρκής αριθμός αιθουσών. Και επιφυλάχθηκε να επανέλθει.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός, όπως διαφάνηκε από τα λεγόμενα του δημάρχου, ότι η διοίκηση επιλέγει τη λύση των ελαφριών κατασκευών για την αντικατάσταση των λυόμενων και μέχρι και σήμερα δεν έχει παρουσιάσει πρόγραμμα ανέγερσης σύγχρονων σχολικών μονάδων.

Αυτό σχολίασε μεταξύ άλλων και ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ανέδειξε επίσης πως ανεξάρτητα από την παρούσα δυνατότητα των εν λόγω σχολικών μονάδων να στεγάσουν μαθητές και την επόμενη σχολική χρονιά, πρέπει να τερματιστεί η στέγαση μαθητών σε λυόμενες εγκαταστάσεις και κάλεσε τον λαό να μην εφησυχάσει και να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ