Σάββατο 29 Ιούνη 2024 - Κυριακή 30 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παιδική κατασκήνωση για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου»

Τη δική τους ξεχωριστή θέση θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, στην Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», αφού για 12η χρονιά θα λειτουργήσει παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, στις 3 - 7 Ιούλη.

Μια κατασκήνωση που φιλοδοξεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να κερδίσει τις εντυπώσεις με την ξεχωριστή της ταυτότητα, μέσα από παιχνίδια, συζητήσεις, πολύμορφες δραστηριότητες, το κλίμα, την ομαδικότητα και τη συντροφικότητα που πλουτίζουν τη σκέψη και το συναίσθημα των παιδιών που συμμετέχουν. Ανάμεσα σε άλλα, οι μικροί κατασκηνωτές θα απολαύσουν το μπάνιο στη θάλασσα, θα επισκεφτούν το Σπήλαιο Πετραλώνων, θα γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα και θα παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό. Θα γίνουν μια μεγάλη παρέα συμμετέχοντας στο καθιερωμένο πάρτι του περιοδικού, στον διαγωνισμό τραγουδιού, στις συναυλίες κ.λπ.

Για τις δραστηριότητες «οδηγό» αποτελεί και το νέο τεύχος του «κόκκινου Αερόστατου» που περιέχει ειδικό 16σέλιδο αφιέρωμα στη Γιουγκοσλαβία και στην ιστορία των Βαλκανίων, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών.

«Ηταν κάποτε μια χώρα που την έλεγαν... Γιουγκοσλαβία», είναι ο τίτλος αυτού του «ταξιδιού» που ξεκινά με τη διαμόρφωση των εθνικών κρατών στα Βαλκάνια τον 19ο μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.


Γίνεται προσπάθεια να εξηγηθεί πώς η συνύπαρξη πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων στην περιοχή αποτέλεσε συστατικό στοιχείο της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ταυτόχρονα πώς αξιοποιήθηκε από τους ιμπεριαλιστές ώστε να χύνουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο και να βάζουν τους λαούς να τσακώνονται για τα δικά τους συμφέροντα. Το αφιέρωμα ακολουθεί την πορεία της πρώην Γιουγκοσλαβίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που σφραγίστηκε από το έπος των παρτιζάνων ενάντια στον φασισμό και τη δημιουργία της Σοσιαλιστικής Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Φτάνει μέχρι τις ανατροπές και τις συγκρούσεις όλης της δεκαετίας του '90 μέχρι και την επέμβαση των 78 ημερών που εξαπέλυσαν ΝΑΤΟ και ΕΕ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας τον Μάρτη του 1999, τη συγκλονιστική αντίσταση του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και τη μαζική, ακλόνητη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού με τόλμη, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα και φαντασία.

Τα παραπάνω προστίθενται στην πλούσια, ενδιαφέρουσα θεματολογία του περιοδικού, το οποίο μπορεί να βρει κανείς στις προθήκες του βιβλιοπωλείου «Σύγχρονη Εποχή», καθώς και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και στις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Από τους διοργανωτές γίνεται ειδική παράκληση οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν έγκαιρα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καλύτερη και πιο ασφαλή φιλοξενία των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ