Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός από αποκόλληση πάνελ του στεγάστρου του κολυμβητηρίου

Πλατύ κάλεσμα της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για διεκδίκηση αθλητικών εγκαταστάσεων στο ύψος των πραγματικών αναγκών

Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός μετά την αποκόλληση μεταλλικού πάνελ από το στέγαστρο του κολυμβητηρίου των Ιωαννίνων, την ώρα που η πισίνα ήταν γεμάτη από αθλούμενους κάθε ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα προσέρχονταν για την καθημερινή τους προπόνηση οι αθλητές των κολυμβητικών σωματείων.

Συγκεκριμένα, ένα από τα μεταλλικά πάνελ της στέγης του κολυμβητηρίου αποκολλήθηκε και άρχισε να αιωρείται κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των κολυμβητών, σε ύψος τουλάχιστον 20 μέτρων, με κίνδυνο να πέσει ανά πάσα στιγμή στο κεφάλι κάποιου την ώρα που κολυμπούσε. Σημειώνεται ότι το στέγαστρο του κολυμβητηρίου Ιωαννίνων κατασκευάστηκε το 1987 και έκτοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ουσιαστική συντήρηση.

Η Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων προχώρησε στη διακοπή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, ωστόσο την Πέμπτη, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης, πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι διαδικασίες για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ στις διαδρομές 1 και 2. Ο πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, Παναγιώτης Δαβής, σχετικά με το γεγονός σημείωσε ότι «εδώ και αρκετό καιρό καταβάλλονται προσπάθειες, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, για αποκατάσταση, συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ».

Με αφορμή αυτή την κατάσταση, κάλεσμα διεκδίκησης αθλητικών εγκαταστάσεων στο ύψος των πραγματικών αναγκών απηύθυναν την περασμένη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο κλιμάκια του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ολυ Τσουμάνη, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και δημοτική σύμβουλο Ιωαννιτών της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Τα κλιμάκια του ΚΚΕ συζήτησαν με εκατοντάδες γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στην 1η Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγωνιστικών Κατηγοριών, καθώς και στους Θερινούς Αγώνες Προαγωνιστικών και Μίνι Κατηγοριών (8 - 9 ετών) στην κολύμβηση, διακινώντας παράλληλα την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ σχετικά με την αποκόλληση του πάνελ.

Τα μέλη του Κόμματος υπογράμμισαν την ανάγκη να μην υπάρξει κανένας συμβιβασμός με τη λογική της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, τονίζοντας ότι από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός από αποκόλληση πάνελ του στεγάστρου του κολυμβητηρίου, διερωτώντας «ποιο είναι ακριβώς το "μέτρο" αν το πάνελ έπεφτε την ώρα που τα παιδιά κολυμπούσαν; Θα μας λέγανε, αυτές τις δυνατότητες είχαμε;».

Αντίστοιχα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με αυτό το «μέτρο» οι μεταλλικές κατασκευές του κολυμβητηρίου έχουν γεμίσει σκουριά, ο πυθμένας της πισίνας έχει να καθαριστεί χρόνια, οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν τις αργίες, αγνοούνται διαρκώς αιτήματα προπονητών και αθλητών, το σκοτάδι «βασιλεύει» στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, ενώ εικόνες εγκατάλειψης κυριαρχούν στις αθλητικές υποδομές του.

«Η κυβέρνηση, ο δήμος, η Περιφέρεια δεν μπορεί να παριστάνουν τους "Πόντιους Πιλάτους". Αγνοούν επιδεικτικά τις προηγούμενες καταγγελίες της "Λαϊκής Συσπείρωσης", των αθλούμενων, των προπονητών, των ομάδων. Εχουν καταντήσει τους αθλητικούς χώρους απροσπέλαστους και επικίνδυνους για τους κατοίκους», καταλήγει η Τομεακή Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ