Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ

Από τις εργασίες του Συνεδρίου
Από τις εργασίες του Συνεδρίου
Με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και για αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ ολοκληρώνεται σήμερα το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Τις προηγούμενες μέρες, οι μαχητικές παρεμβάσεις των αντιπροσώπων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) ανέδειξαν τα ζητήματα της οργάνωσης και του προσανατολισμού του κινήματος, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομιλίες εστίασαν στο μείζον θέμα της «αξιολόγησης» εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, στην εργασιακή ομηρία των αναπληρωτών, στο περιεχόμενο της διδακτέας ύλης και των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, στην κατάσταση των σχολικών κτιρίων και των υποδομών, στην κατάσταση της εκπαίδευσης προσφυγόπαιδων. Επιπλέον, οι ομιλητές της ΑΣΕ προσέγγισαν ευρύτερα ζητήματα, όπως ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην περιοχή μας και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και διεύρυνσής του, η συνολική αντιμετώπιση των προσφύγων - μεταναστών από την κυβέρνηση, με ιδιαίτερη έμφαση στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου, κ.ά.

Οι εργασίες της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τις παρεμβάσεις των παρατάξεων επί των πεπραγμένων.

Εκ μέρους της ΑΣΕ τοποθετήθηκε ο Σπύρος Βέρρας, αναπληρωτής καθηγητής, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε σειρά σωματείων και Ομοσπονδιών και στην ένταση των εργατικών - λαϊκών αγώνων, όπως στην COSCO και στη ΛΑΡΚΟ. Κάλεσε τους αντιπροσώπους να ενισχύσουν την ΑΣΕ στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, συμβάλλοντας έτσι και στην ανάδειξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε πρώτη δύναμη στο προσεχές συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Εξήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει ο εκπαιδευτικός σε όλες τις πτυχές της ζωής των μαθητών, εντός και εκτός σχολείου, στην προσπάθεια αφύπνισης και κινητοποίησής τους σε μια ριζοσπαστική κατεύθυνση. Εδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών (μισθολογικό, συνθήκες εργασίας, αξιολόγηση, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δικαιώματα αναπληρωτών, Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό). Και απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στους αντιπροσώπους να στηρίξουν την αλλαγή πορείας της Ομοσπονδίας, σε ταξική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ