Πέμπτη 4 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
33η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ανοιξε τις πύλες της υποδεχόμενη τους πρώτους κατασκηνωτές

Από σήμερα ξεδιπλώνεται το πλούσιο πρόγραμμα | Κορυφώνεται την Κυριακή 7 Ιούλη με την πολιτική συγκέντρωση στο Γ' Σώμα Στρατού - ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη

Ανοιξε τις πύλες της η 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Ποσείδι Χαλκιδικής, σε έναν πλούσιο σε φυσική ομορφιά χώρο, καθώς καλύπτεται από πευκόδασος που οδηγεί σε μια από τις πιο ωραίες και καθαρές θάλασσες της περιοχής. Εκεί, στον φιλόξενο χώρο της κατασκήνωσης του ΑΠΘ, έφτασαν με κέφι και ενθουσιασμό οι πρώτοι κατασκηνωτές.

Το πλούσιο πρόγραμμα της κατασκήνωσης ξεδιπλώνεται από σήμερα, έχοντας στο επίκεντρο το σύνθημα της φετινής Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης: «Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών». Η 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα κορυφωθεί την Κυριακή 7 Ιούλη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Γ' Σώμα Στρατού - ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα χαιρετίσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής.

Τον «χορό» των αφίξεων άνοιξαν χτες οι πρώτες φουρνιές κατασκηνωτών από την Κεντρική Μακεδονία, την Αττική και την Πελοπόννησο, μπαίνοντας στον χώρο με το σύνθημα «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Στην είσοδο της μεγάλης νεανικής συνάντησης και διαδήλωσης, που φέτος είναι αφιερωμένη στα 25 χρόνια από τον βρώμικο πόλεμο των ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, τους υποδέχτηκαν σύντροφοί τους από τις τοπικές Οργανώσεις της ΚΝΕ, οι οποίοι με ακούραστη δουλειά εθελοντικής προσφοράς προετοίμασαν το φιλόξενο κάμπινγκ του ΑΠΘ.

Με την αδημονία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους και αφού τακτοποίησαν τα πράγματά τους, οι κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον καταπράσινο χώρο της κατασκήνωσης, περνώντας στιγμές χαλάρωσης στην παραλία και απολαμβάνοντας τη φύση.

Οι αφίξεις των κατασκηνωτών συνεχίζονται αδιάκοπα και τις επόμενες μέρες, με χιλιάδες νέες και νέους από όλη τη χώρα να ξεκινούν για το Ποσείδι προκειμένου να διαδηλώσουν μαζικά για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, να απολαύσουν τη φύση, αλλά και να σμίξουν ξανά με συντρόφους και φίλους από όλη την Ελλάδα.

Ξεχωρίζει η έκθεση αφιερωμένη στα 25 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία


Στον χώρο ξεχωρίζει η κεντρική έκθεση την οποία επιμελήθηκε η ΚΝΕ και είναι αφιερωμένη - όπως και η ίδια η 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση - στη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Στις ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις «78 ημέρες ενός εγκλήματος» που έμεινε στην Ιστορία ως η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οπως αναδεικνύεται και στην έκθεση, η επέμβαση και η σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας το 1999 δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία - ήταν ένα ακόμα βήμα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ για την εδραίωση του ευρωατλαντισμού στα Βαλκάνια, μετά και τις αντεπαναστατικές ανατροπές στην ΕΣΣΔ. Στην έκθεση καταγράφεται η συμμετοχή στα σχέδια αυτά και της αστικής τάξης της Ελλάδας, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στο ματοκύλισμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, αλλά και στην υιοθέτηση όλης της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας, με ευθύνη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και με τη συνενοχή όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων.

Ξεχωριστή θέση στην έκθεση έχουν και τα στιγμιότυπα από τις ηρωικές αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας εκείνη την εποχή, όπου ιδιαίτερα στη Κεντρική Μακεδονία με ευφυείς και πολύμορφους τρόπους έβαζε «μπλόκο» στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Killers go home». Η έκθεση ολοκληρώνεται πηγαίνοντάς μας από το χθες στο σήμερα, στο σύγχρονο και επίκαιρο όσο ποτέ αίτημα για καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


Εντονο ήταν το ενδιαφέρον των κατασκηνωτών από την πρώτη μέρα και για το Στέκι της «Σύγχρονης Εποχής». Η έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» που έχει στηθεί εκεί περιλαμβάνει παλαιότερες αλλά και νέες εκδόσεις, με μεγάλες προσφορές ειδικά για την 33η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, ενώ θα υπάρχει και κλήρωση με μεγάλα δώρα για τους αναγνώστες. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν το βιβλίο της Αγγελικής Σωτήρη «Από το παράνομο τυπογραφείο της "Πανσπουδαστικής" στην Ασφάλεια της Μεσογείων», που μόλις κυκλοφόρησε και θα είναι το θέμα συζήτησης - βιβλιοπαρουσίασης που προγραμματίζεται στον χώρο της κατασκήνωσης το Σάββατο 6 Ιούλη, στις 19.30.






Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ