Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Εθελοντισμός» με τα λεφτά των εργαζομένων

Στην υπηρεσία της επιχείρησης «Ολυμπιακοί Αγώνες» θέτει η κυβέρνηση, αυθαίρετα και προκλητικά, τα χρήματα των εργαζομένων, καθώς ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας θα θεσπίσει «κίνητρα» υποστήριξης του «εθελοντισμού»! Η σχετική ανακοίνωση έγινε χτες από τον υφυπουργό Εργασίας Λ. Τζιόλα, σε συνέντευξη Τύπου για το πολιτιστικό πρόγραμμα του Οργανισμού και ειδικά την όπερα «Κάρμεν», για την οποία μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Εργατικής Εστίας Γ. Παπαμιχαήλ και ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος Γ. Μουστάκας.

Οταν ο υφυπουργός ρωτήθηκε στη βάση ποιας λογικής θα διατεθούν τα χρήματα των εργαζομένων για τη στήριξη του εθελοντισμού, παρέπεμψε στην ΕΓΣΣΕ που πρόσφατα υπέγραψε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ωστόσο, η ΕΓΣΣΕ περιέχει μονάχα μια γενική παρότρυνση, την οποία φυσικά εκμεταλλεύεται στο έπακρο η κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός μίλησε και για τα σχέδια της κυβέρνησης, ώστε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας να μετεξελιχτεί με τέτοιο τρόπο που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους με μισθωτή εργασία. Αφησε όμως και αιχμές για νέες δραστηριότητες, όπως η...«κοινωνική εργασία», της οποίας το ασφαλιστικό κόστος θα αναλαμβάνει ο Οργανισμός!!! Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί συνδέονται με το υπό κατάρτιση αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που φαίνεται ότι επιφυλάσσει περισσότερες ακόμη «εκπλήξεις»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ