Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Κύκλωμα εκβίασης από υπαλλήλους του δήμου Αθήνας

Σε εκβιασμούς καταστηματαρχών και εξυπηρετήσεις με τις οποίες «κέρδιζαν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εμπλέκονταν 23 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν 14 που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι συγκεκριμένοι εργάζονται ως υπάλληλοι σε Δήμο Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής και Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ όπως αποκαλύφθηκε δύο εξ αυτών ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με το κόμμα να αποφασίζει την αναστολή της ιδιότητάς του.

Η εγκληματική οργάνωση έκανε στοχευμένους ελέγχους στα καταστήματα δυο φορές, και στη συνέχεια, προκειμένου οι εν λόγω καταστηματάρχες να αποφύγουν πρόστιμα, «αγόραζαν» «προστασία» αλλά και ειδοποιήσεις - με το αζημίωτο - για επικείμενους ελέγχους.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν διακριβωθεί 47 περιπτώσεις, ενώ το συνολικό όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνάει το ποσό των 700.000 ευρώ ανά έτος. Η «ταρίφα» ήταν 6.000 έως 16.000 ευρώ ανά έτος από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 1.500 ευρώ ανά έτος από περίπτερα, ενώ διακριβώθηκαν και περιπτώσεις που έλαβαν αμοιβές 1.000 έως 35.000 ευρώ για μια παράνομη ενέργεια ή παράλειψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ