Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ζητά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ύδρευσης περιοχών

Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που αφορούν τις πέντε νέες γεωτρήσεις στις οποίες προχωρά ο δήμος Καλαμάτας, και να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, ζητάει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Ο δήμος Καλαμάτας πρόκειται να προχωρήσει σε 5 γεωτρήσεις στις περιοχές. Ηδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη στο Αριοχώρι, όπου βρέθηκε νερό στα 60 μέτρα, και αναμένουμε τις απαντήσεις για την ποιότητά του. Θα ακολουθήσουν σε Αρι, Μικρομάνη, Θουρία, Ασπρόχωμα και Καλαμάτα. Η δημοτική αρχή ενημέρωσε πως αυτές οι γεωτρήσεις θα μπουν στο δίκτυο (εφόσον έχουν κατάλληλο νερό σε μια δύσκολη στιγμή), γιατί υπάρχει 40% μείωση των νερών στις πηγές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει:

«Οι ανησυχίες των κατοίκων είναι εύλογες και δικαιολογημένες, γιατί δεν έχει υπάρξει ενημέρωση τι πρόκειται να γίνει στα χωριά τους. Επίσης, δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη σε μια δημοτική αρχή που στο θέμα της ύδρευσης έχει αποτύχει παταγωδώς, δεν έχει προχωρήσει σε κανένα έργο υποδομής και έχει αφημένα τα πράγματα στη μοίρα τους. Οι προτροπές του δημάρχου για λελογισμένη χρήση δείχνουν διακοπές νερού και προβλήματα υδροδότησης, ιδιαίτερα το καλοκαίρι».

Υπογραμμίζει ακόμα ότι δεν διαφωνεί στο να προχωρήσουν οι γεωτρήσεις, εφόσον τηρούνται όλες οι σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές και προϋποθέσεις, και ζητά να διευκρινιστούν τα εξής: «Θα έχει επιπτώσεις αυτή η δραστηριότητα στην ύδρευση ή στην άρδευση των χωριών; Γιατί δεν προχωρά στη μελέτη που θα συνδέσει τα νερά του Πηδήματος με το αντλιοστάσιο του Αγίου Φλώρου; Τι συμβαίνει με τη δεξαμενή στο Πήδημα, όπου είμαστε ουσιαστικά στην ίδια κατάσταση με πέρυσι, και στο κάστρο, που έχει απώλειες; Θα απαντήσει επιτέλους η δημοτική αρχή επίσημα και χωρίς περιστροφές αν "κλέβουν" το νερό στα χωριά του κάμπου ή αν γίνονται "κόλπα" με τα νερά; Το σχέδιο με το φράγμα στον Ταΰγετο έχει εγκαταλειφθεί ή υπάρχει σε κανένα συρτάρι; Υπάρχει περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΚ και όλων των υποδομών της στο μέλλον, με βάση το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα ύδατα; Και πώς τοποθετείται επί της ουσίας η δημοτική αρχή;».

Και καταλήγει: «Επαναφέρουμε τη θέση μας για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ, παράλληλα με στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, σε μια εποχή που ο μισθός δεν φτάνει για πάνω από 18 μέρες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νερό με το δελτίο, αυξήσεις με το «τσουβάλι»(2024-07-16 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις για τους απολυμένους συμβασιούχους(2019-07-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2017-04-26 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΚ(2017-01-11 00:00:00.0)
Χιλιάδες διακοπές νερού σε λαϊκές οικογένειες(2014-05-06 00:00:00.0)
Κατά 45% αυξήθηκε η τιμή του νερού!(2003-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ