Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕURO 2024
Με φόρα στον τελικό η Ισπανία

Κάνοντας ανατροπή και συνεχίζοντας τη ...φόρα της στο Euro 2024 στη Γερμανία, η Ισπανία προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Γαλλίας στον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς. Είναι η πέμπτη φορά που η «Φούρια Ρόχα» θα δώσει το «παρών» σε ευρωπαϊκό τελικό - διεκδικώντας το τέταρτο τρόπαιό της - και η πρώτη μετά το 2012, όταν είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στον τελικό της Κυριακής 14 Ιούνη (22.00) οι Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του χθεσινοβραδινού δεύτερου ημιτελικού, μεταξύ Αγγλίας και Ολλανδίας.

Κόντρα στους Γάλλους οι Ιβηρες είχαν ως πρωταγωνιστή τον έφηβο Λαμίν Γιαμάλ (16 ετών και 11 μηνών), ο οποίος με εντυπωσιακό γκολ στο 20' ισοφάρισε το τέρμα του Μουανί με το οποίο οι «τρικολόρ» είχαν προηγηθεί στο 8'. Η Ισπανία ολοκλήρωσε την ανατροπή με γκολ του Ολμο στο 25' και διαχειρίστηκε άψογα μέχρι το τέλος το προβάδισμά της, απέναντι στην Γαλλία, που δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις.

Ισπανία: Σιμόν, Νάβας (58' Βιβιάν), Νάτσο, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ροντρίγκο, Φαμπιάν Ρουίθ, Γιαμάλ (90' Φεράν Τόρες), Ολμο (76' Μερίνο), Ν. Γουίλιαμς (90' Ζουμπιμέντι), Μοράτα (76' Οϊαρθάμπαλ).

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Ραμπιό (62' Καμαβινγκά), Καντέ (62' Γκριεζμάν), Τσουαμενί, Ντεμπελέ (79' Ζιρού), Εμπαπέ, Κολό Μουανί (63' Μπαρκολά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ