Πέμπτη 11 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σε δημόσια διαβούλευση νέες διατάξεις για τον αθλητισμό

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκαν οι διατάξεις του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση οι οποίες περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (βλ. σελ. 16).

Στις πιο σημαντικές εξ αυτών προβλέπονται νέες τροποποιήσεις όσον αφορά τους ηλικιακούς περιορισμούς για τις εκλογές στις ομοσπονδίες, με την κυβέρνηση ουσιαστικά να καταργεί προηγούμενες διατάξεις, του νόμου Αυγενάκη, που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην αθλητική κοινότητα, ενώ είχε κριθεί και αντισυνταγματικός.

Οι διατάξεις περιλαμβάνουν την κατάργηση του 70ού έτους ως ανώτατου ηλικιακού ορίου εκλογιμότητας σε καταστατικά όργανα αθλητικής ομοσπονδίας, καθώς και της διάταξης που αφορούσε την πλήρωση του μέγιστου αριθμού θητειών σε επώνυμες θέσεις ΔΣ. αθλητικής ομοσπονδίας. Πλέον ορίζεται ότι οι θητείες θα πρέπει να είναι πλήρεις και σε κάθε περίπτωση να έχουν συμπληρωθεί 12 χρόνια στη θητεία του προέδρου και 8 χρόνια στις θητείες του αντιπροέδρου, του γραμματέα και του ταμία. Αλλες νέες διατάξεις προβλέπουν περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής κατά της λεγόμενης οπαδικής βίας (ΔΕΑΒ), που θα μπορεί να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις για άναμμα πυρσών σε κλειστό γήπεδο, ενώ για τις λέσχες φιλάθλων προβλέπεται η υποχρεωτική υποβολή αιτήματος προς τις ΠΑΕ προκειμένου να προχωρήσουν στην αναγνώρισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ