Τρίτη 16 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδιο χούλιγκανς με τραυματίες

Τέσσερις τραυματίες, ο ένας από πυροβολισμό, ήταν ο απολογισμός συμπλοκής μεταξύ ατόμων έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην οδό Τσόχα, το Σάββατο. Ομάδες ατόμων συνεπλάκησαν έξω από το γήπεδο λίγο πριν το φιλικό ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ Λάρνακας. Η αστυνομία έκανε περισσότερες από 70 προσαγωγές και τελικά προχώρησε σε 74 συλλήψεις. Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, οι δύο παραμένουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο ένας με διαμπερές τραύμα στην κοιλιά, πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική με τραύμα στο γόνατο, με θραύσμα από σφαίρα.

Στους 74 συλληφθέντες αποδίδονται κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, όπλα, βεγγαλικά, ναρκωτικά και για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού.

Από την έρευνα της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής κατασχέθηκαν μία σφαίρα των 0,22 mm, μαχαίρι, γάντια, γκλομπ, κινητά τηλέφωνα, κράνη, αλλά και 18 μοτοσικλέτες, ενώ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ολόκληρο το καταγραφικό από κύκλωμα ασφαλείας καταστήματος, που έχει αποτυπώσει τη στιγμή της συμπλοκής. Εχουν ληφθεί 66 δείγματα DNA και 72 δείγματα πυρίτιδας, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους αρνήθηκε να δώσει DNA.

Να σημειωθεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης στην καθιερωμένη μακροσκελή εβδομαδιαία ανάρτησή του στα social media επέλεξε να αναφερθεί σε ζητήματα που αφορούν τον χαρακτήρα διατάξεων (μητρώο φιλάθλου, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.λπ) που εδώ και χρόνια θα «αντιμετωπίσουν», υποτίθεται, τη δράση των οργανωμένων «οπαδικών στρατών» - με τη δράση των συγκεκριμένων, βέβαια, στο έδαφος της επιχειρηματικής δράσης που εντείνεται στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, όπως επιβεβαιώνουν τα ίδια τα γεγονότα να μην έχει σταματημό.

Σημειωτέον, 5 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, και έτσι η δικογραφία διαχωρίστηκε γι' αυτούς και θα τη χειριστεί ανακριτής Ανηλίκων. Οι ενήλικοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στη 10η τακτική ανακρίτρια για τις απολογίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ