Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μουσεία και παγκοσμιοποίηση»

«Μουσεία και παγκοσμιοποίηση» είναι το θέμα του φετινού γιορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), η οποία καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM). Το μήνυμα του γιορτασμού είναι τα «Μουσεία να γίνουν φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών για την ενίσχυση της μόρφωσης, για την ανάπτυξη της αμοιβαίας κατανόησης, για τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM όρισε ως τιμώμενο μουσείο το Νομισματικό Μουσείο. Η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16/5, στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (7.30 μμ), με θέμα «Μουσεία και παγκοσμιοποίηση» και ομιλητές τους: Γιώργο Χουρμουζιάδη (καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ και βουλευτής του ΚΚΕ), Γιάννη Τουράτσογλου (επίτιμος διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου), Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, (καθηγήτρια ΑΣΚΤ και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης). Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Ε. Βενιζέλος.

Στις 18/5 η είσοδος σε όλα τα μουσεία θα είναι ελεύθερη. Την ίδια μέρα θα εγκαινιαστεί στην Υδρα το ανακαινισμένο αρχοντικό - Μουσείο Παύλου Κουντουριώτη. Από 14-26/5 θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις σε μουσεία όλης της χώρας (εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, ειδικές προβολές, μουσικές εκδηλώσεις κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ