Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18
Με υψηλές βλέψεις η ελληνική αποστολή

Η νέα γενιά του ελληνικού στίβου κυνηγά διακρίσεις στη διοργάνωση που αρχίζει σήμερα στη Σλοβακία

Eurokinissi

Με πολυπληθή αποστολή, αποτελούμενη από 52 αθλητές και αθλήτριες που έχουν υψηλές φιλοδοξίες για νέες διακρίσεις, θα εκπροσωπηθεί ο ελληνικός στίβος στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 που ξεκινά σήμερα στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Ιούλη. Στη διοργάνωση αναμένεται να δώσουν το «παρών» πάνω από 1.100 αθλητές και αθλήτριες, εκπροσωπώντας 48 ευρωπαϊκές χώρες. Οι αγώνες έχουν ξεχωριστή βαρύτητα, καθώς αφορούν το «νέο αίμα» του ευρωπαϊκού στίβου, προσφέροντας τη δυνατότητα για σημαντικές εμπειρίες στους νεαρούς αθλητές και εντάσσοντάς τους σε ένα δυνατό αγωνιστικό πλαίσιο.

Οσον αφορά την ελληνική ομάδα, αρκετά είναι τα μέλη της αποστολής που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση με πολλές αξιώσεις διάκρισης, ενώ κάποιοι άλλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν νέες εμπειρίες στη διαδρομή τους. Εφαλτήριο για τις προσπάθειες των αθλητών της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση της Σλοβακίας αποτελεί η επιτυχημένη παρουσία της ομάδας Κ18 του ελληνικού στίβου στο πρόσφατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Μάριμπορ, όπου η ελληνική αποστολή πανηγύρισε την κατάκτηση 16 μεταλλίων.

Σε ατομικό επίπεδο, 12 μέλη της ελληνικής αποστολής θα ριχτούν στο κυνήγι της διάκρισης στα αγωνίσματά τους, με σημαντικές περγαμηνές, καθώς έχουν επιδόσεις εντός της πρώτης δεκάδας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η παρουσία της Μαρίας Ραφαηλίδου, η οποία θα αγωνιστεί στη σφαιροβολία και στη δισκοβολία έχοντας την πρώτη και την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στα συγκεκριμένα αγωνίσματα (18,70 μ. και 49,59 μ. αντίστοιχα). Με κορυφαία επίδοση θα πάρει μέρος στο επί κοντώ η Αναστασία Μπουμπουλίδη, έχοντας κάνει 4,20 μ. Στο τριπλούν η Μελίνα Ζάραγκα με 13,17 μ. φέτος βρίσκεται στη 2η θέση ανάμεσα στις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν, ενώ η Ελένη Μαμά έχει την 3η καλύτερη επίδοση, με 13,06 μ.

Με υψηλές προσδοκίες διάκρισης θα εμφανιστεί και ο Αποστόλης Τζαμτζής στη σφύρα, όπου έχει τη 2η καλύτερη φετινή επίδοση με 76,22 μ. Το ίδιο και η Αναστασία Ανδρεάδη στη σφαιροβολία, με 17,76 μ., και στο ύψος ο Χαράλαμπος Αλιβιζάτος με 2,07 μ. είναι ο τέταρτος καλύτερος απ' όσους θα λάβουν μέρος. Στην 7η θέση της σφυροβολίας βρίσκεται ο Σωτήρης Γεντέκος με 71,28 μ., ενώ η Μαριάννα Ζαφειρίδου στο μήκος έχει 6,13 μ. και είναι 8η στο αγώνισμα, όπως και ο Αρσένης Κουλούρης στο τριπλούν με 15,03 μ. Η Βασιλική Σαμολαδά είναι η δεύτερη Ελληνίδα στη δισκοβολία και με 46,31 μ. έχει την 8η καλύτερη φετινή επίδοση. Στην πρώτη δεκάδα του αγωνίσματός της, τέλος, βρίσκεται και η Ιουλιάννα Ρούσσου στα 800 μ., με 2.06.67.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ