Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ
Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Τους αντιπάλους τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν έμαθαν οι ελληνικές ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών, μετά την κλήρωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Στους άνδρες, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, έχοντας ως στόχο να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, θα αντιμετωπίσει για τον 1ο γύρο των προκριματικών της διοργάνωσης τη Στρούμιτσα από τη Βόρεια Μακεδονία, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στα Σκόπια στις 17 - 19 Σεπτέμβρη και την ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη στις 24 - 26 του ίδιου μήνα.

Στο Challenge Cup των ανδρών υπάρχει τριπλή ελληνική συμμετοχή, αφού ο Παναθηναϊκός επέλεξε να μην αγωνιστεί στο CEV Cup και έτσι υποβιβάστηκε στην πιο κάτω διοργάνωση. Οι «πράσινοι» για την φάση των «32» της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσουν την ελβετική Σενόις, με το πρώτο ματς να γίνεται στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λας Πάλμας (Ισπανία) - Τρόμσο (Νορβηγία), όντας φιλοξενούμενος στο πρώτο ματς. Η δε Κηφισιά θα κοντραριστεί με τη βουλγαρική Νεφτοχίμικ Μπουργκάς, με το πρώτο ματς να γίνεται εκτός έδρας. Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 12 - 14 Νοέμβρη και οι ρεβάνς στις 19 - 21 του ίδιου μήνα.

  • Στις γυναίκες θα υπάρχει πενταπλή ελληνική παρουσία στη διοργάνωση του Challenge Cup. Τα ζευγάρια των ελληνικών ομάδων: Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ολυμπιακός - Ράνταμπεργκ, ΑΕΚ - Ρίγα, Νικητής Βαλκανικού Κυπέλλου - ΑΟ Θήρας, Σνικ/Τόρσαβ - Θέτις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ