Πέμπτη 18 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Φακέλωμα και αποκλεισμοί χιλιάδων ατόμων

Με το ζήτημα της ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να είναι από τις προτεραιότητες - ή και το άλλοθι, σε κάποιες περιπτώσεις - της γαλλικής κυβέρνησης, τα σχετικά μέτρα χτυπάνε «κόκκινο» όσο πλησιάζει η μέρα έναρξης της διοργάνωσης (26/7). Οπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από μέλη της γαλλικής κυβέρνησης, τουλάχιστον 3.500 άτομα έχουν αποκλειστεί από τη διοργάνωση, καθώς «θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή», όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία. Να σημειωθεί ότι οι έρευνες πραγματοποιούνται σε όλα τα άτομα που προσπαθούν να εξασφαλίσουν διαπίστευση για τους Αγώνες, όπως αθλητές, προπονητές, εθελοντές, τεχνικοί, ιδιωτικοί φρουροί και δημοσιογράφοι. Και φυσικά η όλη επιχείρηση βασίζεται σε ένα τεράστιο φακέλωμα, με ό,τι κινδύνους μπορεί να κρύβει αυτό για την «επόμενη μέρα» των Αγώνων.

Οπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, «μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 770.000 διοικητικές έρευνες» από τις οποίες προέκυψε ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων ατόμων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 4.500 Γάλλοι στρατιώτες θα βρίσκονται σε camp που απέχει περίπου μισή ώρα από τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στρατιωτικό camp στο Παρίσι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ