Παρασκευή 19 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ
Κινητοποίηση για την κατάσταση των συγκοινωνιών και τη Συλλογική Σύμβαση

Κινητοποίηση στη διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι της εταιρείας, με τις διεκδικήσεις τους να αφορούν τους όρους για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Πρόκειται για ζητήματα που απασχολούν και τους επιβάτες, που υποφέρουν από την υποβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου την οποία φέρνει η ένταση της εμπορευματοποίησης. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μάλιστα, εκλεγμένοι σε Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων του χώρου συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή της ΟΣΥ, στον οποίο έθεσαν μια σειρά προβλήματα, όπως η κατάσταση που επικρατεί στις στάσεις των λεωφορείων.

Οπως τονίζουν, η διοίκηση της εταιρείας, στον αντίποδα των αναγκών εργαζομένων και επιβατών, τους ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της λογικής κόστους - οφέλους, τις περικοπές που κρατούν χαμηλό τον μισθό των εργαζομένων, τις αντεργατικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Για όλα αυτά άλλωστε επικαλέστηκε τους αντεργατικούς νόμους και τις αποφάσεις που καθορίζουν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.

Από την πλευρά των εργαζομένων επισημάνθηκε ότι απαιτείται να σημάνει συναγερμός όχι μόνο σε όσους εργάζονται στην εταιρεία αλλά σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά της Αττικής, με στόχο την οργάνωση του αγώνα για φτηνή, συχνή και ασφαλή συγκοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ