Σάββατο 20 Ιούλη 2024 - Κυριακή 21 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Κυριακή 21 Ιούλη

-- Στις 11 π.μ. η ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Οροπέδιο Παράσυρτα, στην Εμπαρο Βιάννου, για τη μάχη της Μαγερεύτρας. Θα μιλήσει ο Πάνος Καραγιώργος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος.

-- Στις 11 π.μ. η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους τιμημένους νεκρούς του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στη μάχη της Καλαμιάς. Θα μιλήσει ο Γιώργος Στραβού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κόμματος, και θα απευθύνει χαιρετισμό η Αντωνία Κυρατσού, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμιάς.

-- Στις 10.30 π.μ. η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Σωτήρης Πέτρουλας, στην οδό Σταδίου και Χρ. Λαδά.

-- Στις 10.30 π.μ. τα παραρτήματα Μεσογείων και Λαυρεωτικής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, μαζί με την «Αδελφότητα των 54 Ελλήνων πατριωτών που απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές», πραγματοποιούν εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ναζιστική θηριωδία στο Πικέρμι Αττικής το 1944, στον χώρο του μνημείου (19ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Μαραθώνος).

-- Στις 8.30 μ.μ. εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Αμφιλοχίας (12 Ιούλη 1944), πραγματοποιεί η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης (στο μνημείο). Θα μιλήσει ο Νίκος Μωραϊτης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Δευτέρα 22 Ιούλη

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ 7ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής στην 17χρονη ΕΠΟΝίτισσα Παναγιώτα Σταθοπούλου, η οποία έχασε ηρωικά τη ζωή της στις 22/7/1943, στο ιστορικό συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα ενάντια στην επέκταση της βουλγαρικής ζώνης κατοχής σε σημαντικά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Η εκδήλωση θα γίνει στου Γκύζη (Βαλτινών & Κυπριανού), στο σημείο όπου βρίσκεται η αναμνηστική πλάκα με το όνομά της.

Τετάρτη 24 Ιούλη

-- Με αφορμή τα 50 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας, η Τομεακή Επιτροπή Βόρειων και Δυτικών Κυκλάδων και η ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη Γυάρο, για να αποδώσουν φόρο τιμής στους χιλιάδες εξόριστους που πέρασαν αλύγιστοι από τον μαρτυρικό αυτόν τόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ