Τρίτη 23 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΝΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ
Ολοι μαζί παλέψαμε και τα καταφέραμε! Συνεχίζουμε τους αγώνες!

Τα θετικά αποτελέσματα των αγώνων των εστιακών φοιτητών αναδεικνύει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικότροφων της Νέας Φοιτητικής Εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΝΦΕ ΕΜΠ), καλώντας τους φοιτητές να συνεχίσουν «σε αυτόν τον δρόμο, για να γίνουν πράξη όλα τα δίκαια αιτήματά μας, σε επαγρύπνηση για ό,τι πρόβλημα προκύψει!».

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Αυτό το καλοκαίρι οι εστιακοί φοιτητές μια γροθιά παλέψαμε μαζί και καταφέραμε πολλά:

  • Το πρόβλημα του κλιματισμού έχει αποκατασταθεί σχεδόν σε όλη την εστία, με τις τελευταίες επισκευές να ολοκληρώνονται και με την πλειοψηφία των κτιρίων να έχει επισκευαστεί εδώ και μέρες.
  • Θα συνεχιστεί η σίτιση για όσους συναδέλφους μείνουν πίσω το καλοκαίρι λόγω υποχρεώσεων με τη σχολή τους ή λόγω εργασίας, με βάση την καταγραφή που κάναμε. Πρόκειται για ένα αίτημά μας που ικανοποιείται ξανά μετά από χρόνια!

Τίποτα δεν έγινε τυχαία - κανένας δεν μας χάρισε τα δικαιώματά μας! Τα κατακτήσαμε παλεύοντας μέσα από τον Σύλλογο, διεκδικώντας να δοθούν λεφτά για τις επισκευές στα συστήματα ψύξης, για να επινοικιαστεί ολόκληρη νέα μονάδα για το κτίριο 9 που γνωρίζαμε πως οι επισκευές θα είναι χρονοβόρες. Ετσι και έγινε!

Με συνεχόμενες κινητοποιήσεις στην Πρυτανεία και στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με Γενικές Συνελεύσεις, με δράσεις ενημέρωσης ώστε να γνωρίζει ο κάθε συνάδελφος πώς προχωράνε τα γεγονότα και τι σχέδιο δράσης ορίζουμε! Ξεσκεπάζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, της Διοίκησης του Ιδρύματος που είχαν ενημερωθεί μήνες ολόκληρους από τον Σύλλογό μας για τις βλάβες στα συστήματα ψύξης σχεδόν σε όλα τα κτίρια και είχαν επιλέξει να μην πάρουν κανένα μέτρο, αφήνοντάς μας εντέλει να ψηνόμαστε στα δωμάτιά μας για βδομάδες!

Αναδεικνύοντας πως για αυτούς οι ανάγκες μας δεν είναι προτεραιότητα, καθώς την ίδια στιγμή που αδιαφορούσαν για το θέμα του κλιματισμού, το ΕΜΠ προετοίμαζε το άνοιγμα ιδιωτικού παραρτήματος στην Κύπρο, ενώ η διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ έβλεπε την καμπάνια διαφήμισης του έργου της για την οποία πλήρωσε 170.000 ευρώ!

Τώρα είναι η ώρα ο καθένας μας να κρατήσει αυτά τα συμπεράσματα και να αποτελέσουν τον οδηγό μας για τη συνέχεια! Ξέρουμε πολύ καλά πως θα βρεθούμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές με νέα προβλήματα, καθώς η χρόνια υποχρηματοδότηση για τη συντήρηση της εστίας και των υποδομών της έχει δημιουργήσει ζητήματα που δεν επιλύονται απλώς με κάποια μπαλώματα!

Ο δρόμος που μπορεί να μας βγάλει μπροστά είναι μόνο αυτός της συλλογικής διεκδίκησης για τις ανάγκες που έχουμε, αντιπαλεύοντας σταθερά την πολιτική που δεν τις λογαριάζει ως προτεραιότητες, παρά μονάχα ως κόστος!

Με τον αγώνα μας, τις διεκδικήσεις μας ανυποχώρητα, με την αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο, δείξαμε ότι μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί και να νικάμε! Ολοι για έναν και ένας για όλους, απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων, των διοικήσεων, του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κόντρα στα κέρδη των εργολάβων και την υποχρηματοδότηση!

Συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο, για να γίνουν πράξη όλα τα δίκαια αιτήματά μας, σε επαγρύπνηση για ό,τι πρόβλημα προκύψει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ