Τετάρτη 24 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΑΠΟΛΗ.-- Ενας 29χρονος και μία 35χρονη σκοτώθηκαν ενώ άλλα 13 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ τους 7 παιδιά 2 έως 10 ετών, μετά από κατάρρευση εσωτερικού μπαλκονιού αργά προχτές το βράδυ στη λαϊκή περιοχή Σκαμπία έξω από τη Νάπολη. Τα δύο από τα τραυματισμένα παιδιά (4 και 7 ετών) νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για τμήμα μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος, χτισμένου μεταξύ 1962 και 1975, το οποίο η δημοτική αρχή περιλαμβάνει σε «σχέδιο ανάπλασης». Οι περίπου 800 άνθρωποι που κατοικούσαν στο συγκρότημα πήραν εντολή να το εκκενώσουν, ενώ για τα αίτια του συμβάντος δεν έγιναν ανακοινώσεις χτες.

ΝΤΑΚΑ.-- Τουλάχιστον 170 φέρονται να είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στο Μπανγκλαντές, όπου ο στρατός παραμένει πάνοπλος στους δρόμους. Εκπρόσωποι επιχειρήσεων ζήτησαν από την κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και την αποκατάσταση της πρόσβασης στο διαδίκτυο, εκφράζοντας ανησυχία για «μεγάλη ζημιά στην οικονομία». Η πρωθυπουργός Σεΐχ Χασίνα είπε ότι τα μέτρα ήταν «απαραίτητα για την αποκατάσταση της ηρεμίας» και μίλησε για «σταδιακή χαλάρωσή» τους.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.-- Περίπου 20.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας του ισπανικού νησιού Μαγιόρκα, Πάλμα, ζητώντας «να θέσουμε όρια στον τουρισμό» και κρατώντας πανό που έγραφαν «Η πολυτέλειά σας - η δυστυχία μας». Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν προ ημερών και στη Βαρκελώνη, με συνθήματα όπως «Οι γειτονιές μας δεν είναι σουβενίρ», «Ο μαζικός τουρισμός σκοτώνει την πόλη μας» και «Θέλουμε κανονικά ωράρια εργασίας».

ΚΑΤΑΝΙΑ.-- Το αεροδρόμιο της Κατάνια έκλεισε χτες μετά από «έντονη δραστηριότητα» που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στο ηφαίστειο της Αίτνας, στην ανατολική Σικελία. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν την αναστολή όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων, με ακυρώσεις ή εκτροπή τους σε άλλα αεροδρόμια.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Αμερικανίδα υφυπουργός Αμυνας, Κάθλιν Χιξ, προειδοποίησε προχτές το βράδυ κατά της ενίσχυσης της ρωσο-κινεζικής συνεργασίας στην Αρκτική, άλλο ένα πεδίο σφοδρού ανταγωνισμού, τόσο ως προς τις θαλάσσιες οδούς όσο και ως προς τους φυσικούς πόρους.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Σε τουλάχιστον 229 ανέβηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη νότια Αιθιοπία, μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε τη Δευτέρα, ως συνέπεια σφοδρών βροχοπτώσεων στην Γκόφα. Σε εξέλιξη παρέμεναν χτες οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας και διάσωσης.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Οι αρχές του Καναδά εξέδωσαν προχτές το βράδυ εντολές εκκένωσης για την πόλη του Τζάσπερ και το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ στην επαρχία Αλμπέρτα, έπειτα από δασικές πυρκαγιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ