Πέμπτη 25 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
Προωθεί όριο συνταξιοδότησης για γυναίκες στα 75 έτη!

Με εντελώς κυνικό τρόπο η αντιδραστική κυβέρνηση της Αργεντινής, του νεοφιλελεύθερου Προέδρου Χαβιέρ Μιλέι, ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που θα αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στα 75 έτη, ώστε να εξισωθεί με αυτό των αντρών. Μάλιστα η αιτιολόγηση της κυβέρνησης για αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, που δεν παίρνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του γυναικείου οργανισμού, είναι ότι «θέλει να βελτιώσει τις αποδοχές των γυναικών»!

Τα αστικά ΜΜΕ της χώρας διευκρινίζουν ότι ο Μιλέι πρόκειται να συζητήσει το νομοσχέδιο με βουλευτές, γερουσιαστές και τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων, γιατί πρέπει «να παρθούν μέτρα για ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα».

Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός ιδιωτικού συνταξιοδοτικού συστήματος με τίτλο «Διαχειριστές Συνταξιοδοτικών Ταμείων» (AFJP). Στο ένα εξάμηνο της αντιδραστικής κυβέρνησης, πάντως, επιδεινώνεται δραματικά η ζωή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με 12,5% μείωση της κατανάλωσης, ενώ πάνω από το 50% του πληθυσμού βρίσκεται στο όριο της φτώχειας ή και κάτω απ' αυτό. Την ίδια ώρα παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση εισοδήματος στους οικονομικά ισχυρότερους, και ειδικά στα μονοπώλια της Ενέργειας. Επίσης, οι αμοιβές των γυναικών υπολείπονται κατά 25,8% αυτών των ανδρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ