Σάββατο 27 Ιούλη 2024 - Κυριακή 28 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραγικές καταστάσεις με ευθύνη της κυβέρνησης

Απολυμένος ασθενής χρειάστηκε πάνω από 4 ώρες για να διακομιστεί σε νοσοκομείο!

Τις τραγικές επιπτώσεις από το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ αλλά και τους τρομερούς κινδύνους που δημιουργούνται με ευθύνη της κυβέρνησης για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής αποκαλύπτει για ακόμα μια φορά το Σωματείο Εργαζομένων στη Λάρυμνα.

Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό με ασθενή, 48χρονο απολυμένο, που την Παρασκευή είχε ανάγκη από άμεση βοήθεια, όμως χρειάστηκαν πάνω από 4 ώρες για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας!

Κι αυτό γιατί όπως καταγγέλλει το Σωματείο της Λάρυμνας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Ιατρείο του Νέου Κόκκινου αναγκάστηκε να καλέσει το ΕΚΑΒ επειδή οι οδηγοί των ασθενοφόρων που διαθέτουν τα ιατρεία έχουν απολυθεί.

Το ασθενοφόρο που ξεκίνησε από το ΚΥ Αταλάντης, ωστόσο, αντί για το Νέο Κόκκινο βρέθηκε στον οικισμό της Λάρυμνας, προκαλώντας έκπληξη στους εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το άδειο εργοστάσιο. Οι ίδιοι οι απολυμένοι, καθώς δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος από την ειδική διαχείριση και την κυβέρνηση, συνόδευσαν το ασθενοφόρο μέχρι το Νέο Κόκκινο για να παραλάβει τον ασθενή.

Οπως σημειώνει το Σωματείο, αν υπήρχε οδηγός στο ασθενοφόρο των ιατρείων της ΛΑΡΚΟ θα τον παραλάμβανε άμεσα και μέσα σε λίγα λεπτά θα είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Αλλά το ασθενοφόρο που ήρθε από τον σταθμό του ΕΚΑΒ στο ΚΥ Αταλάντης αφενός καθυστέρησε ψάχνοντας πού βρίσκεται ο οικισμός, αφετέρου τον μετέφερε αρχικά στο ΚΥ Αταλάντης - όπως υποχρεούται - και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λαμίας, με αποτέλεσμα μεγάλη καθυστέρηση στη διακομιδή, που σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε τις 4 ώρες.

«Η καθυστέρηση μεταφοράς του συναδέλφου σε νοσοκομείο είναι σίγουρο ότι έχει επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του, η οποία είναι κρίσιμη και σοβαρή. Η ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση δεν είναι του ΕΚΑΒ, είναι της κυβέρνησης και της ειδικής διαχείρισης, που απαξίωσαν τα ιατρεία της ΛΑΡΚΟ.

Διαπράττουν έγκλημα και προετοιμάζουν το πλιάτσικο. Είναι πραγματικό έγκλημα αυτό που συνολικά συμβαίνει στη ΛΑΡΚΟ μετά τις απολύσεις. Από τις 15/7/2024 στις 10 μ.μ. δεν υπάρχει κανένας στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, είναι αφύλακτες και οι κάτοικοι κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να έρθουν αντιμέτωποι με ένα βιομηχανικό συμβάν απροσδιόριστης έκτασης.

Ψάχνουμε να βρούμε κάποιον και δεν είναι κανένας. Ζητάμε να μας πουν και δεν απαντούν. Ο κίνδυνος βιομηχανικού συμβάντος είναι προ των πυλών. Τους καλούμε εδώ και τώρα να σταματήσει το έγκλημα», τονίζει το Σωματείο, καταγγέλλοντας το περιστατικό και απαιτώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ