Τετάρτη 31 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δυναμική πικετοφορία στη Ραφήνα

Από την προχτεσινή πικετοφορία
Από την προχτεσινή πικετοφορία
Πικετοφορία στους δρόμους της πόλης της Ραφήνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην πόλη.

Οι διαδηλωτές ανέδειξαν μια σειρά από προβλήματα των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής (είχε προηγηθεί παρέμβαση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Μάη Μέντη, δες σχετικό θέμα στη σελίδα), ενώ σχετικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν το Σάββατο 3 Αυγούστου με συναυλία και συγκέντρωση στο Λαύριο.

Το Εργατικό Κέντρο στέκεται ιδιαίτερα στην έλλειψη Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην περιοχή, στην υποστελέχωση και στην απουσία σύγχρονου εξοπλισμού στα Κέντρα Υγείας. «Μόλις τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες του τραγικού θανάτου αυτοαπασχολούμενης στη Ραφήνα από ανακοπή μέσα στο μαγαζί της και ενώ το ασθενοφόρο έκανε πάνω από 1 ώρα για να φτάσει, την ίδια ώρα που το κοντινότερο νοσοκομείο βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Αναδεικνύει την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την απουσία αντιπλημμυρικών έργων. «Μόνο αυτούς τους δύο μήνες του καλοκαιριού, Ιούνη και Ιούλη, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με 3 μεγάλες πυρκαγιές και τουλάχιστον 10 μικρότερες, βιώνοντας την απουσία αντιπυρικών ζωνών, τους υποστελεχωμένους πυροσβεστικούς σταθμούς, τα δασαρχεία να μην έχουν δασεργάτες», υπογραμμίζει. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει ότι αντί για μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, υπάρχει η απαράδεκτη στάση της περιφερειακής αρχής, που στηρίζεται από τη ΝΔ, όπου με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν από κοινού τον καθορισμό αμοιβής δικηγορικής εταιρείας για να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει και προσδιορίζει αποζημίωση σε συγγενή θύματος από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Καταγγέλλει ακόμα την απουσία αποχετευτικού συστήματος σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Αττικής, το ελλιπές δίκτυο δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς και τη μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών στα ΚΤΕΛ, τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια και το γεγονός ότι σε μια σειρά από δήμους τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Το σκηνικό αυτό επιδεινώνουν τα σχέδια για επέκταση των εγκαταστάσεων μεγάλης χημικής βιομηχανίας («Ραβάγκο») στην περιοχή, με το Εργατικό Κέντρο να προειδοποιεί για τους κινδύνους που προκαλούνται «για την υγεία και την ασφάλεια εργαζομένων και κατοίκων, μιας και χρησιμοποιεί καρκινογόνες χημικές πρώτες ύλες», καθώς και για το ενδεχόμενο μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος. Ενώ η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται και μέσα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της Ραφήνας και του Λαυρίου και τα σχέδια να μετατραπεί η Ραφήνα σε «μικρό Πειραιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ