Τετάρτη 31 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ποινική δίωξη στην πρόεδρο της ΡΑΣ

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα ασκήθηκε στην Ι. Τσιαπαρίκου, πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας για το έγκλημα στα Τέμπη, τη μετωπική σύγκρουση τρένων τον Φλεβάρη του 2023, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΡΑΣ αντιμετωπίζει το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς ο εφέτης ανακριτής μετά την έρευνά του διαπίστωσε ποινικές ευθύνες της προέδρου της ΡΑΣ για ενέργειες και παραλείψεις σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Επιπλέον, για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 3 προανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την έρευνά τους μετά τη σύγκρουση αλλά και σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με τη διαχείριση της έρευνας. Αντίθετα, αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις που αφορούσαν ιατροδικαστές και δικαστικούς πραγματογνώμονες. Εως τώρα έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 41 κατηγορούμενους για το έγκλημα στα Τέμπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ