Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Χάλκινος ο Θ. Τσελίδης στο τζούντο

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρόσφερε ο 27χρονος πρωταθλητής

Το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι για την ελληνική αποστολή ήρθε από το άθλημα του τζούντο, με τον Θόδωρο Τσελίδη να στέφεται χάλκινος Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 90 κ. επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ του Ισπανού Τριστάνι Μοσακλισβίλι. Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο για το ελληνικό τζούντο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μετά τα δύο που είχε κατακτήσει ο Ηλίας Ηλιάδης, όντας χρυσός Ολυμπιονίκης στη διοργάνωση της Αθήνας αλλά και χάλκινος στην αντίστοιχη του Λονδίνου το 2012. Παράλληλα αποτελεί και το 122ο συνολικά μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και το 42ο χάλκινο.

Η χτεσινή επιτυχία του 27χρονου Ελληνα τζουντόκα λαμβάνει μεγαλύτερη σημασία καθώς ο αθλητής αγωνίστηκε από τον πρώτο γύρο με τραυματισμό στο χέρι, ενώ στην πορεία κατάφερε να αφήσει εκτός το σπουδαίο όνομα του αγωνίσματος και φαβορί για το χρυσό, Βέλγο Νεμάνια Μάιντοφ (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη).

Ο Τσελίδης ξεκίνησε στον γύρο των «32» επικρατώντας του Ρόμπερτ Φλορεντίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία με ippon. Για να ακολουθήσει η πρόκριση στα προημιτελικά αποκλείοντας στους «16» τον Μάιντοφ που χρεώθηκε με τρία σίντο (ποινές). Στον προημιτελικό, ηττήθηκε με Waza-Ari στο Golden Score από τον Γάλλο Μαξίμ - Γκαέλ Ενγκαγιάπ Αμπού, με την ελληνική πλευρά ωστόσο να έχει αρκετά παράπονα για τους διαιτητές του αγώνα. Συνεχίζοντας στο ρεπεσάζ ο Ελληνας πρωταθλητής νίκησε στον πρώτο αγώνα τον Γκιγκόριαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης με τρία σίντο.

Τον ...χορό των ελληνικών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες άνοιξε χτες ο Θ. Τσελίδης στο τζούντο

Eurokinissi

Τον ...χορό των ελληνικών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες άνοιξε χτες ο Θ. Τσελίδης στο τζούντο
Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κατέκτησε ο Λάσα Μπεκάρι από τη Γεωργία, ασημένιος ήταν ο Γιαπωνέζος Μουράο Σασίρα, ενώ επίσης χάλκινος ήταν ο Γάλλος Μαξίμ - Γκαέλ Ενγκαγιάπ Αμπού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ