Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Τα βλέμματα σε βάδην και τένις

Στον τελικό των 20 χλμ. βάδην θα μετάσχει η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην πρεμιέρα του στίβου / Σπουδαία κόντρα για τον Στ. Τσιτσιπά / Βλέπει τελικό ο Στ. Ντούσκος

Η Αντ. Ντρισμπιώτη κάνει πρεμιέρα σήμερα για τις ελληνικές συμμετοχές στον στίβο

Eurokinissi Sports

Η Αντ. Ντρισμπιώτη κάνει πρεμιέρα σήμερα για τις ελληνικές συμμετοχές στον στίβο
Η παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στον τελικό των 20 χλμ. βάδην, που σηματοδοτεί την πρεμιέρα του στίβου στη διοργάνωση, και η σπουδαία κόντρα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά του τένις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον στις σημερινές ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Στα αξιοσημείωτα και η μάχη του Στέφανου Ντούσκου στα ημιτελικά του μονού σκιφ αλλά και ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής ανδρών στο πόλο κόντρα στις ΗΠΑ.

Με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα ανοίξει ο χορός των ελληνικών συμμετοχών στον στίβο. Το αγώνισμα θα διεξαχθεί στην περιοχή του Τροκαντερό με την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης να γράφει στο Παρίσι την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ευελπιστώντας στο βήμα παραπάνω από την 8η θέση στην προηγούμενη διοργάνωση του Τόκιο. Η ίδια, κατά την αναχώρηση της αποστολής, δήλωσε έτοιμη για την προσπάθεια, έχοντας ξεπεράσει πλήρως και το πρόβλημα τραυματισμού που την ταλαιπωρούσε.

Στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σε ένα γήπεδο που το ξέρουν καλά, θα κοντραριστούν για τον γύρο των προημιτελικών. Σε μια κόντρα με άρωμα... τουρνουά Γκραν Σλαμ ο Ελληνας τενίστας θέλει να κάνει το άλμα και να βρεθεί στα ημιτελικά μπαίνοντας στη ζώνη για το Ολυμπιακό μετάλλιο.

Στην κωπηλασία, μετά την πρόκριση τριών ελληνικών πληρωμάτων στους τελικούς, ο Στέφανος Ντούσκος θέλει να κάνει καρέ στις επιτυχίες συμμετέχοντας στα ημιτελικά του μονού σκιφ. Ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα στην προηγούμενη διοργάνωση του Τόκιο, παρά το δύσκολο έργο του, διατηρεί προσδοκίες για παρουσία σε δεύτερο Ολυμπιακό τελικό μένοντας παράλληλα και στον δρόμο υπεράσπισης των κεκτημένων.

Εχοντας το απόλυτο 2/2 μέχρι τώρα, η Εθνική ανδρών του πόλο κοντράρεται σήμερα με τις ΗΠΑ, σε έναν κομβικό αγώνα για την 3η αγωνιστική του ομίλου της. Με εφαλτήριο την προηγούμενη νίκη στα πέναλτι επί του Μαυροβουνίου, που ανέβασε την ψυχολογία, οι παίκτες της Εθνικής επιδιώκουν μια ακόμη επιτυχία κόντρα στους ισχυρούς αντιπάλους τους που θα τους φέρει πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στην κολύμβηση διπλή συμμετοχή θα υπάρχει στα προκριματικά των 50 μ. ελεύθερο των ανδρών με τους Κριστιάν Γκολομέεφ και τον Στέργιο Μπίλα, ενώ ο Απόστολος Παπαστάμου θα ριχτεί στα προκριματικά των 200 μ. Μ.Α.

Τέλος, τη θέση του στη γενική κατάταξη θα προσπαθήσει να βελτιώσει ο Βύρων Κοκκαλάνης στην 5η μέρα του προγράμματος στα σκάφη iQFoil.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ