Τρίτη 6 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ν. Λάις και Ζ. Αλφρεντ τους τίτλους στα 100 μ.

Χρυσό στο τένις για τον Σέρβο Ν. Τζόκοβιτς

Ο Αμερικανός Νόα Λάις, που έστω και με το... φωτο-φίνις επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, και η Ζουλιέν Αλφρεντ, από την Αγία Λουκία, που έκανε την έκπληξη στις γυναίκες, ήταν αυτοί που πήραν το χρυσό στις κούρσες της μιας ανάσας των 100 μ.

Ο Νόα Λάις, μετά από μια συγκλονιστική κούρσα, που κρίθηκε στο... νήμα, πήρε την πρωτιά έναντι του βασικού αντιπάλου Τζαμαϊκανού Κισέιν Τόμσον. Οι δυο τους τερμάτισαν σε 9.79 αλλά το φωτο-φίνις έδωσε την πρωτιά στον Αμερικανό. Τρίτος ήταν ο επίσης Αμερικανός Φρεντ Κέρλι με 9.89. Η Ζουλιέν Αλφρεντ πήρε την πρωτιά με 10.72 χαρίζοντας το ιστορικό πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αγία Λουκία, αφήνοντας δεύτερη το φαβορί της κούρσας Αμερικανίδα Σα Κάρι Ρίτσαρσον (10.87) και τρίτη την επίσης Αμερικανίδα Τζέφρεσον (10.92).

ΤΕΝΙΣ: Το μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή σε τίτλους κατέκτησε ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αναδείχθηκε χρυσός στο μονό του τουρνουά τένις επικρατώντας στον τελικό του Ισπανού Αλκαράθ με 2-0 σετ (7-6, 7-6). Στον τελικό του μονού των γυναικών χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η Κινέζα Ζενγκ που επικράτησε της Βέκιτς από την Κροατία με 2-0 (6-2, 6-3).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Η Βραζιλιάνα Ρεμπέκα Αντράντε κατέκτησε το χρυσό στις ασκήσεις εδάφους συγκεντρώνοντας 14.166 βαθμούς αφήνοντας δεύτερη το μεγάλο φαβορί, Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς και τρίτη τη συμπατριώτισσά της Τσάιλς.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στην κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στα 4x100 Μ.Α. των γυναικών έφθασε η ομάδα των ΗΠΑ, με την τετράδα, αποτελούμενη από τις Σμιθ - Κινγκ - Γοοόλς - Χασκ, να παίρνει την πρωτιά σε χρόνο 3.49.64. Δεύτερη ήταν η Αυστραλία με 3.53.11 και τρίτη η Κίνα με 3.53.23.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ