Τρίτη 6 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Η ώρα... του χρυσού για τον Μ. Τεντόγλου

Κομβικές κόντρες για τα προημιτελικά για τις Εθνικες μπάσκετ ανδρών και πόλο γυναικών

Eurokinissi

Το ραντεβού του Μίλτου Τεντόγλου για το χρυσό στο μήκος και οι καθοριστικοί αγώνες της Εθνικής μπάσκετ ανδρών και πόλο γυναικών για τα προημιτελικά δεσπόζουν στις ελληνικές παρουσίες στο σημερινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα στην ιστιοπλοΐα συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στο μεικτό τα αδέρφια Σπανάκη καθώς και ο Κάμερον Μαρμαρίδης.

Στον στίβο ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά την αεράτη πρόκριση στον τελικό που ...πέταξε στα 8,32 μ. μόλις με την πρώτη προσπάθεια, θα ριχτεί στη μάχη της υπεράσπισης του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα που κατέχει από τη διοργάνωση στο Τόκιο. Θέλει παράλληλα να συνεχίσει το σερί των τίτλων στο αγώνισμα τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής στον τελικό κατέχει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την πρωτιά, με τον Πίνοκ από την Τζαμάικα και τον Ελβετό Εχάμερ σε πρώτο πλάνο και λίγο πιο πίσω τον νεαρό Ιταλό Φουρλάνι να φαντάζουν θεωρητικά βασικοί του αντίπαλοι. Ας σημειωθεί πως για δεύτερη φορά στην ιστορία των αγώνων σε τελικό μήκους δεν θα υπάρχει Αμερικανός αθλητής ενώ απούσα θα είναι και η Κούβα.

Στο μπάσκετ η Εθνική ανδρών καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας προκειμένου να προκριθεί στα ημιτελικά και να μπει στη ζώνη των μεταλλίων. Αποστολή ιδιαίτερα δύσκολη για τους Ελληνες διεθνείς που θα εμφανιστούν πιο ανεβασμένοι ψυχολογικά προερχόμενοι από την πρώτη νίκη τους στη διοργάνωση κόντρα στην Αυστραλία, η οποία άνοιξε την πόρτα για την πρόκριση στην οκτάδα (σε συνδυασμό και με τη νίκη της Σερβίας επί του Ν. Σουδάν).

Στο πόλο η Εθνική γυναικών θα αντιμετωπίσει σήμερα την Αυστραλία θέλοντας τη νίκη που θα την στείλει στα ημιτελικά του τουρνουά. Στην προσπάθειά τους τα κορίτσια της Εθνικής έχουν ως εφαλτήριο την ευρεία νίκη και την καλύτερη εμφάνιση μέχρι σήμερα στους αγώνες επί της Γαλλίας στον τελευταίο αγώνα του ομίλου όπου σφράγισαν την παρουσία την οκτάδα. Πλέον με σαφώς καλύτερη ψυχολογία η ελληνική ομάδα ψάχνει το βήμα παραπάνω.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο παγκόσμιος Μ. Τεντόγλου και η συγκλονιστική Αντ. Ντρισμπιώτη (2023-08-26 00:00:00.0)
«Χρυσός» ξανά ο Τεντόγλου, «ασημένιοι» Καραλής και Ανδρικόπουλος (2023-03-07 00:00:00.0)
«Χρυσός» γράφοντας ιστορία ο Μ. Τεντόγλου (2022-03-22 00:00:00.0)
Με υψηλές προσδοκίες στο Βελιγράδι (2022-03-16 00:00:00.0)
Αξιόλογη συγκομιδή και παρουσία, παρά τις δυσκολίες (2021-08-07 00:00:00.0)
Αλματα διακρίσεων για την ελληνική αποστολή (2019-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ